Garsiausiais pasiekimais gali pasigirti Kauno „Tigrų“ ledo ritulio mokyklos Gracijaus Girdausko kartos auklėtiniai, kurie dominavo šalyje savo amžiaus grupėse, sėkmingai atstovavo jaunių bei jaunimo rinktines, o vėliau ir vyrų nacionalinę rinktinę.

Vis dėlto pastaraisiais metais klubiniame šalies čempionate Kauno komanda dažniausiai balansuoja ties išgyvenimo riba, bet pergalingai nusiteikę investuotojai, miesto vadovai ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda, kuris sutiko tapti reprezentacinės Kauno miesto komandos vadovu, vienbalsiai tvirtina, kad atėjo laikas Kaunui grįžti ir į ledo ritulio olimpą.

„Reikia suprasti, kad visi krepšininkais nebus, todėl mylime ir palaikome kiekvieną sportą. Norisi matyti Kauno miesto ledo ritulio komandą tarp lyderių tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniuose turnyruose. Miestas yra pasirengęs dirbti kartu, kad taip įvyktų. Taip pat svarbu neužmiršti ir vaikų, nes tik aiški ir tvarkinga sistema ateityje gali duoti gerų rezultatų“ – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sustyguoti Kauno ledo ritulio ūkį iniciatyvos ėmėsi jau dešimtmetį skaičiuojančio entuziastų ledo ritulio klubo „Monstrai“ steigėjai, rėmėjai ir vadovai: Algirdas Stonys, Šarūnas Vaškelis, Valdas Žitkus ir Vytautas Kemėšis. Tiesa, pavadinimo klausimas vis dar yra atviras, nes bus pasirinktas tas, kuris labiausiai reprezentuoja miestą ir yra priimtiniausias sirgaliams.

„Visi esame mėgėjai - entuziastai ledo ritulyje, o sėkmingai veikiantis verslas suteikia galimybę investuoti ir į mėgstamą sporto šaką. Žinoma, tai sunki pradžia, bet organizacinė struktūra atrodo labai stipri, todėl neabejoju sėkme. Labai džiaugiuosi, kad pavyko pritraukti ir Petrą Nausėda prisijungti, o balandį „Žalgirio“ arenoje vyksiantis pasaulio čempionato pirmo diviziono turnyras pakels ledo ritulio susidomėjimą mieste“, – teigė vienas investuotojų ir UAB „Telesoftas“ vadovas Algirdas Stonys.

Gražus sutapimas - būtent šiemet sukanka 95 metai po Kaune sužaistų pirmųjų ledo ritulio rungtynių, kurios vyko Lietuvos fizinio lavinimo Sąjungos nario, kapitono Stepono Dariaus iniciatyva, o čiuožykla buvo įrengta Nemuno uoste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)