Palydėti Kalėdų karavaną į kelionę atvyko Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Olimpinio fondo vadovas Vitalijus Vasiliauskas, penkiakovininkė, olimpinė ir pasaulio čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, irkluotojas, dukart pasaulio vicečempionas ir dukart Europos čempionas Saulius Ritteris, irkluotojas, pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas ir daugkartinis Europos čempionas Mindaugas Griškonis, „Coca-Cola HBC“ Baltijos regiono prekybos vadovas Valdas Pakštys ir Žagarės regioninio parko direktorius Mindaugas Balčiūnas.

Išlydėdamas Kalėdų karavaną, Prezidentas V. Adamkus prašė perduoti sveikinimus ir linkėjimus visiems Lietuvos vaikams.

„Kalėdų karavano tikslas – padėti Lietuvos mokykloms sukurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti, taip pat garsių šalies sportininkų asmeniniu pavyzdžiu paskatinti mūsų šalies žmones judėti daugiau“, - sako LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Iš Vilniaus Kalėdų karavanas keliaus į Švenčionis, kur vakare padės švenčioniškiams įžiebti miesto eglę. Garsių sportininkų lydimas karavanas tęs savo kelionę 5 dienas ir skleisdamas Kalėdų nuotaiką, dalindamas dovanas mokykloms, aplankys Ignaliną, Visaginą, Rokiškį, Biržus, Pasvalį, Pakruojį, Šiaulius ir Žagarę.

Kalėdų karavanui dovanas paaukojo žymūs Lietuvos sportininkai, Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, Vilniaus savivaldybės darbuotojai, bendrovės „Audimas“, „Maxima“, „Sportland“, „Vichy vandens parkas“, „Dasta“. Jos bus išdalintos Kalėdų karavano renginių metu, o „Coca-Cola HBC Lietuva“ skirtą paramą LTOK panaudos organizuodama programos „Išjudink save“ renginius, skirtus vaikams, šeimoms, visiems, norintiems judėti.

Miestų aikštėse, kuriuose lankysis karavanas, vaikai ir suaugusieji turės galimybę susitikti ne tik Kalėdų Senelį Sigutį Jačėną, aplankyti sunkvežimiuose veikiančias nykštukų dirbtuves ir Kalėdų Senelio kambarį. Bene svarbiausia Kalėdų karavano dovana bendruomenėms – susitikimai su Lietuvą pasaulyje garsinančiais mūsų sportininkais. Renginių metu jie ne tik atsakys į miestelėnų bei Kalėdų Senelio klausimus, bet ir pakvies susirinkusiuosius smagiai pajudėti.

„Kalėdų karavanas per 16 savo gyvavimo metų įrodė, kad bendram tikslui suvienijus nevyriausybinių organizacijų, valstybės institucijų bei privataus verslo jėgas galima nuveikti daug gerų darbų visuomenei“, - sako vienas renginio organizatorių V. Pakštys. - Mes kviečiame prie Kalėdų karavano jungtis visus, kurie nori padėti sukurti geresnes sąlygas sportuoti ne tik vaikams, bet ir jų miestelių bendruomenėms.“

Paskutinė 5 dienas truksiančios karavano kelionės Lietuvoje stotelė bus šių metų kultūros sostinė Žagarė, įsikūrusi Lietuvos ir Latvijos paribyje. Iš čia pirmą kartą Kalėdų karavanas iškeliaus į Latviją.

Kalėdų karavano maršrutas:

Gruodžio 15 d.

17.00 – Švenčionių miesto parkas – Kalėdų eglutės įžiebimo šventė

Gruodžio 16 d.

13.00 – Ignalinos m. Laisvės aikštė
16.30 – Visagino m. Sedulinos alėja – Kalėdų eglutės įžiebimo šventė

Gruodžio 17 d.

13.00 – Rokiškio Nepriklausomybės aikštė
16.00 – Biržų miesto centro aikštė

Gruodžio 18 d.

14.00 – Pakruojo Vienybės aikštė
16.00 – Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštė

Gruodžio 19 d.

13.00 – Šiaulių Prisikėlimo aikštė
17.00 – Žagarės miesto aikštė

Su Kalėdų karavanu Švenčionyse, Visagine, Biržuose, Pasvalyje ir Žagarėje gerą nuotaiką tradiciškai skleis ir Neringa su grupe „Tele Bim Bam“, o sunkvežimiuose veiks Kalėdų Senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)