„Skatindami fizinį aktyvumą norime padėti mokykloms užauginti fiziškai ir dvasiškai sveiką jaunąją mūsų kartą. Labai džiaugiuosi, kad mūsų olimpiečiai yra pasiryžę kartu su karavano komanda keliauti po Lietuvą ir prisidėti prie šios misijos“, – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Jau 16-tą kartą vyksiančio Kalėdų karavano tikslas – padėti Lietuvos mokykloms sukurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti. Šiame projekte savo jėgas suvienyję Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“ kviečia visus jungtis bei šalies mokykloms padovanoti joms taip reikalingo sporto inventoriaus.

Iki gruodžio 15 d. kiekvienas iš mūsų gali papildyti LTOK būstinėje (Olimpiečių g. 15, Vilnius) esančią Kalėdų karavano dovanų dėžę arba vėliau atnešti dovaną į projekto renginį. Pirmieji dovanas mokykloms jau perdavė krepšininkai Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius, olimpietis Egidijus Balčiūnas, pirmųjų Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas, pasaulio jaunių čempionas Vadimas Korobovas, baidarių irkluotojai Andrejus Olijnikas ir Ignas Navakauskas, Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio savininkas Evaldas Petrauskas.

Pernai geros valios žmonių, LTOK partnerių, svarbiausių šalies institucijų darbuotojų, savivaldybių atstovų dėka buvo surinkta ir 43 šalies mokykloms išdalinta sporto inventoriaus už 44,8 tūkst. eurų.

„Kalėdų karavanas šiemet toliau puoselės labdaros tradicijas Lietuvoje, dalinsis geromis emocijomis bei judins visus būti aktyviais net ir žiemą, - sako „Coca-Cola HBC“ Baltijos regiono pardavimų vadovas Valdas Pakštys. - O baigęs savo kelią šių metų Lietuvos kultūros sostinėje Žagarėje karavanas išskubės į Latviją, kur jo taip pat laukia miestelių bendruomenės.“

2015 m. Kalėdų karavano maršrutas:

Gruodžio 15 d.
12.00 – Vilnius Rotušė, išlydėtuvės
12.50 – Prezidentūra
13.00 – LR Vyriausybė
13.10 – LR Seimas
13.20 – Vilniaus miesto savivaldybė
13.50 – LTOK būstinė
17.00 – Švenčionių miesto parkas – Kalėdų eglutės įžiebimo šventė

Gruodžio 16 d.
13.00 – Ignalinos Laisvės aikštė
16.00 – Visagino m. Sedulinos alėja – Kalėdų eglutės įžiebimo šventė

Gruodžio 17 d.
13.00 – Rokiškio Nepriklausomybės aikštė
16.00 – Biržų miesto centro aikštė

Gruodžio 18 d.
14.00 – Pakruojo Vienybės aikštė
16.00 – Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštė

Gruodžio 19 d.
13.00 – Šiaulių Prisikėlimo aikštė
17.00 – Žagarės miesto aikštė

Su „Kalėdų karavanu“ Švenčionyse, Visagine, Biržuose, Pasvalyje bei Žagarėje gerą nuotaiką tradiciškai skleis ir Neringa su „Tele Bim Bam“, o sunkvežimiuose veiks Kalėdų senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)