Pagal MMA federacijos nuostatas, tokiais laikomi turnyruose ne daugiau trijų pergalių turintys kovotojai.

„Tikrai nesitikėjome tokio kiekio sportininkų. Manėme, kad bus per pusę mažiau. Kitais metais teks daryti atskirus jaunimo ir suaugusiųjų čempionatus. Tikrai džiugu, kad šis čempionatas tapo toks populiarus, nes MMA klubai, skirtingai, nuo kai kuri kitų kovinio sporto šakų į turnyrus niekad neveža minios kovotojų. Atvyksta tik patys geriausi, tai daroma tiek dėl žiūrovų, tiek dėl to, kad būtų išlaikytas aukštas sportinis lygis“, - sakė MMA federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

Turnyro kovas pradėjo jauniausi sportininkai. Jaunimo grupėje iki 17 metų kovotojai rungėsi aštuoniose svorio kategorijose. Sportininkams nebuvo lengva, nes kai kuriose svorio kategorijose buvo daugiau nei 10 dalyvių. Tai MMA sporte daug, nes jaunimo kova trunka 2 raundus po 3 minutes, o suaugusių - 2 raundus po 4 minutes.

Mėgėjų čempionatas Lietuvoje vyko pirmą kartą. Juo susidomėjo ir užsienio MMA organizacijos. Varžybų pasižiūrėti ir paieškoti kovotojų atvyko svečias iš Italijos. Varžybomis susidomėjo ir Lenkijos MMA atstovai.

Lietuvos mišrių kovos menų mėgėjų čempionato dalyviai

Jie ne tik stebėjo kovas, bet ir atvežė pajėgų sportininką. Grupėje iki 45 kg prizines vietas išsidalino svečiai iš Ukmergės ir Vilniaus.

Pirmą vietą užėmė Ukmergės klubo „Dziudo“ atstovas Mantas Klimavičius. Antrą ir trečią vietas pasidalino sostinės „Rings“ klube sportuojantys Osvaladas Fedorovičius ir Edvinas Bubelis.

Svorio kategorijoje iki 50 kg ant nugalėtojų pakylos lipo du kovotojai iš tų pačių „Dziudo“ ir „Rings“ klubų. Pirma vieta atiteko ukmergiškiui Ernestui Sakui, antra – vilniečiui Gabrieliui Tarvidui.

Tarp prizines vietas užėmusių kovotojų iki 55 kg įsiterpė ir čempionato šeimininkų, klubo „Pantera“ kovotojas. Auksas atiteko „Dziudo“ sportininkui Žygimantui Ramaškai, bronza pasipuošė „Rings“ atstovas Gzegošas Gripinskis, o sidabro medalį ant kaklo užsikabino jurbarkietis Gediminas Beržinskas.

Svorio kategorijoje iki 60 kg geriausiai pasirodė Prienų klubo „Vėjas“ kovotojas Edvinas Ulinskas. Anta vieta atiteko „Panteros“ sportininkui Laurynui Bertašiui. Trečias liko Šakių „Ošimo“ atstovas Lukas Mackevičius.

Tarp iki 65 kg sveriančių kovotojų stipriausias buvo Vilniaus „Smauglio“ sportininkas Rustas Kozlovas. Antra vieta tenkinosi Natas Akmanavičius iš „Dziudo“. Trečias liko Mantas Makarevičius iš Prienų „Vėjo“.

Svorio kategorijoje iki 70 kg auksą laimėjo kaunietis Tomas Smirnovas. Antras liko Vilniaus „Smauglio“ atstovas Edvinas Afanesjevas, trečias – Mantas Lukerovas iš Kauno „Cunamio“.

Iki 75 kg sveriančioje sportininkų grupėje geriausiai pasirodė sostinės „Smauglio“ atstovas Lukas Žemantauskas. Antra ir trečia vietos atiteko „Panteros“ kovotojams Almantui Maksvyčiui ir Ryčiui Vainikoniui.

Grupėje iki 80 kg apdovanojimus dalinosi Kauno ir Šakių kovotojai. Ant aukščiausio pakylos laiptelio lipo „Panteros“ sportininkas Matas Mozūras. Antras liko Šakių „Audros“ atstovas Edvinas Janulaitis, trečias „Ošimo“ sportininkas Paulius Žemaitis.

Suaugusiųjų grupėje (66 kg) nugalėtoju tapo svečias iš Lenkijos Davidas Grycas. Antras liko užsieniečiui pralaimėjęs „Panteros“ kovotojas Marius Andrikis. Trečia vieta atiteko klubo „Smauglys“ sportininkui Konstantinui Mokšinui.

Lietuvos mišrių kovos menų mėgėjų čempionato svečiai iš Lenkijos

Itin daug žiūrovų emocijų sulaukė įspūdinga finalo kova, kurioje aštuoniolikmetis jurbarkietis M. Andrikis susirėmė su vyresniu ir labiau patyrusiu lenku D. Grycu. Nelengvą pergalę iškovojęs lenkas paskutinėmis dvikovos sekundėmis taip trenkėsi į priešininką, kad nuskėlė savo dantį. Tačiau trauma sportininko nesutrikdė. Teisėjui paskelbus pergalę ir į viršų pakėlus vieną ranką, kitoje D. Grycas iškėlė prarastą kūno dalį ir pagyrė lietuvį už garbingą ir sunkią kovą.

Visus susirėmimus čempionate laimėjęs lenkas M. Andrikį kalbino ir po kovos. Svečias paskatino jurbarkietį treniruotis ir pripažino, kad susirėmimą laimėjo tik dėl to, kad yra vyresnis ir turi gerokai daugiau patirties.

„Treniruotis, treniruotis ir dar kartą treniruotis. Anksčiau ar vėliau pasieksite labai gerų rezultatų“, - lipdamas ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio priešininkams sakė D. Grycas.

Svorio kategorijoje iki 72 kg aukso medalį ant kaklo užsikabino Molėtų „Igoramo“ sportininkas Tadas Lilionis. Antra vieta teko Kauno „Cunamio“ kovotojui Mantui Smailiui, trečias liko Šiaulių „Lokys Gym“ atstovas Valdis Atvaras.

Grupėje iki 78 kg pirmas tris vietas pasidalino „Smauglio“ kovotojai Tomas Žilinskas, Tomas Šiurna ir Paulius Saulevičius.

Įspūdingai atrodė finalo suaugusiųjų grupės kova svorio kategorijoje iki 84 kg. Iki tol priešininkus gan nesunkiai galingais smūgiais įveikęs jurbarkietis Arnoldas Eiza pašokęs į orą koja smūgiavo priešininkui į galvą, tačiau nepataikė. Ant žemės nusileidęs sportininkas neišlaikė pusiausvyros ir suklupo. Jurbarkiečio klaida iškart pasinaudojo Klaipėdos „Lutador“ klubui atstovaujantis Mažvydas Pieža. Svečias iš pajūrio kovą laimėjo skausmingai užlaužęs A. Eizos ranką. Ant trečio nugalėtojų pakylos laiptelio šioje grupėje lipo „Panteros“ atstovas Eimantas Zdančius.

Svorio kategorijoje iki 91 kg auksą iškovojo „Lokys Gym“ sportininkas Justas Valackis, antras liko „Vėjo“ kovotojas Lukas Milašauskas, trečias – „Panteros“ atstovas Arnas Remeikis.

Čempionate dalyvavo 82 sportininkai iš 14 Lietuvos klubų: Ukmergės „Dziudo“, Vilniaus „Rings“, Vilniaus „Smauglio“, Jurbarko „Panteros“, Prienų „Vėjo“, Šakių „Ošimo“, Šakių „Audros“, „Lutador Klaipėda“, Molėtų „Igoramo“, Tauragės „Taurrio“, Kauno „Cunamio“, Marijampolės „Gladiator Gym“, Šiaulių „Lokys Gym“, Šiaulių „Drakono“ bei kovotojas iš Bialystoko (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją