Straipsnyje „Dešimt stipriausių žmonių, kada nors vaikščiojusių Žeme“ pirmoji vieta skiriama ne ką kitam, o Ž. Savickui.

„Mūsų nuomone, jis yra stipriausias visų laikų žmogus, nes tiesiog negalima ginčytis su šiais skaičiais: Ž. Savickas septynis kartus laimėjo „Arnold Strongman Classic“ varžybas (2003–2008 m. ir 2014 m.), kurios yra laikomos netgi tikresniu grynos jėgos testu nei pasaulio galiūnų čempionatas (WSM).

2005-aisiais jis pagerino net tris rekordus ir tapo WSM nugalėtoju, o po metų apgynė savo titulą. 2002, 2003 ir 2004 m. jis finišavo antras, nors dominavo visose jėgos rungtyse, o strigo tik tose, kuriose reikėjo greičio.

Per savo karjerą 191 cm ūgio ir 170 kg svorio lietuvis iš viso yra pagerinęs daugiau nei 50 pasaulio rekordų, o iki šiol jam priklauso apie 20 jų, tarp kurių – ir 227 kg rąsto iškėlimas“, – rašo Shawnas Perine'as.

Antra vieta garbingame sąraše atiteko amerikiečiui Markui Henry, o trečia – jo tautiečiui Billui Kazmaieriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (667)