„Emocijos užplūdo ne iš karto. Atrodė neįtikėtina ir netikėta, juk apie savo dalyvavimą turėjau sužinoti tik sausio viduryje, o jau dabar žinau, kad svajonė išsipildė! Daug emocijų nereiškiau, pasilaikiau jas sau. Pasigyriau tik artimesniems draugams“, – apie jausmus, užplūdusius sužinojus, kad varžysis Lilehameryje, pasakojo A. Arlauskas.

Kauno rajono Raudondvario gimnazijos 2-oje klasėje besimokantis sportininkas ant snieglentės stojo ne iš karto – pradėjo nuo slidžių. Vyresnio brolio pamokytas slides iškeitė į snieglentę. Motyvacijos siekti rezultatų šioje šakoje suteikė ir 2011 m. Ignalinoje laimėtas Lietuvos snieglenčių kroso čempionatas. Vėliau Aras ne kartą dalyvavo tarptautinėse varžybose, 2015 m. pradžioje gavo FIS licenciją ir jau startuoja kartu su suaugusiais.

„Tikslas Lilehamerio žaidynėse – įvykdyti 2018 m. Pjongčango olimpinių žaidynių programos kriterijų olimpinės pamainos sportininkams, t.y. užimti 1-8 vietą asmeninėse varžybose. Taip pat svarbu gerai pasirodyti komandinėse „Ski cross“ ir „SBX“ varžybose, kuriose dalyvaus po vieną merginą ir vaikiną iš skirtingų šalių. 2018 m. Aro lauks Pjongčangas arba Pekinas 2022 m., bet manau, kad Lillehamerio žaidynių dvasia lydės Arą visą gyvenimą“, – apie artėjančius startus jaunimo žaidynėse sakė Aro treneris Remigijus Arlauskas.

Planuojama, kad Lietuvai jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse atstovaus apie 10 sportininkų. Jau žinoma, kad žaidynėse dalyvaus šokėjai ant ledo Guostė Damulevičiūtė ir septyniolikmetis Deividas Kizala bei ledo ritulininkas Dino Mukovozas. Po atrankų turėtų paaiškėti biatlono, slidininkų ir kalnų slidininkų pavardės.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės vyks antrą kartą. Pirmąjį kartą jos buvo surengtos 2012 m. Insbruke. Žaidynes organizuoja Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Lilehamerio jaunimo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LYOGOC), kurį valdo Norvegijos kultūros ministerija, Norvegijos olimpinis ir parolimpinis komitetas bei Lilehamerio savivaldybė.

LTOK organizuoja ir finansuoja sportininkų dalyvavimą Lilehamerio jaunimo olimpinėse žaidynėse, bei prisideda prie sportininkų pasirengimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)