97 km trasą (10 ratų) buvo pasirengę įveikti net 94 dviratininkai. Finišavo 83, o Lietuvos viltis grupinėse lenktynėse Laurynas Jucikas finišo liniją kirto šlubuodamas pėsčiomis su dviračiu rankose.

Ilgai lyderių grupėje važiavęs ir gal net į dešimtuką pretendavęs vaikinas griuvo likus maždaug 200 m iki finišo. Vis dėlto sukandęs dantis jis sugebėjo baigti distanciją. Medicinos punkte vaikinas spėjo papasakoti, kad vienas varžovas virto į jo pusę ir ratu užblokavo kelią. Abu krito, trūko mūsiškio dviračio grandinė, dantratis sužeidė koją.

Vaikinų lenktynės vyko audringai, buvo daug bandymų pabėgti nuo grupės. Likus dviem ratams iki finišo atitrūko vokietis Leo Appeltas ir olandas Paskalis Eenkhoornas. Jie turėjo minutės pranašumą, bet pabaigoje grupė bėglius beveik pavijo. Vis dėlto pirmas finišavo vokietis 1 val. 52 min. 22sek., antras, atsilikęs 2 sek., olandas, o trečias iš grupės pabėgęs baltarusis Ilja Volkovas (1 val. 52 min. 41 sek., iškovojęs savo šaliai pirmąjį medalį. Geriausiai iš lietuvių pasirodė Venantas Lašinis - 28 vieta - 1 val. 52 min. 44 sek. Laurynas Čekas buvo 41-as - 1 val. 52 min. 51 sek. L.Jucikas liko 70-as - 1 val. 54 min. 55 sek. Vaikinų lenktynėse buvo nemažai griūčių, medikai turėjo darbo.

Gimnastikos varžybų vaikinų daugiakovės finale rungtyniavo Tomas Kuzmickas. Treneris Vladislovas Bogomolovas T.Kuzmickui patarė nerizikuoti, todėl sportininkai ketvirtadienį pasirodė kiek silpniau ir liko 23-ias tarp 24 finalininkų, surinkęs 78,5 balo. Atrankos varžybose jo balų suma buvo 80,8 balo. Finale T.Kuzmickas už laisvuosius pratimus gavo 13,9 balo (atrankoje 14,3), pratimus ant arklio - 11,25 (12,85), ant žiedų - 13,35 (13,2), šuolį - 12,6 (14), ant skersinio -12,5 (13,7), ant lygiagrečių - 12,2 (12,75). Finale čempionu tapo britas B. Bevanas - 85,2. Jis pirmavo ir atrankos varžybose.

Kitas Lietuvos gimnastas Vytautas Gadrus daugiakovės varžybose liko 76-as, surinkęs 75,45 balo. Merginų varžybose Gabrielė Blažytė buvo 55-a (44,65 balo), o Evelina Obrazcova - 69-a (41,9) tarp 82 dalyvių. Komandų įskaitoje ir vaikinai, ir merginos užėmė 24-ąsias vietas.

Paskutinę festivalio ir gimnastikos varžybų dieną T. Kuzmickas rungtyniaus laisvųjų pratimų finale, kuriame dėl medalio kovos 8 gimnastai.

Dziudo varžybose visi trys ketvirtadienį rungtyniavę imtynininkai Gytis Jucikas (svorio kategorija iki 73 kg), Tautvydas Ivanovas (81 kg) ir Kotryna Čepulionytė (63 kg) pralaimėjo pirmąsias kovas. Tiesa, Kotryna pradėjo nuo antrojo rato. Paskutinę festivalio dieną kovos sunkiausieji ir didžiausios mūsų viltys Rokas Nenartavičius (90 kg) bei Martynas Vaškovičius (per 90 kg).

Antroji varžybų dieną buvo sėkmingesnė Lietuvos lengvaatlečiams. Šuolių į aukštį varžybose alytiškė Ieva Pašvenskaitė, palaikoma gausaus lietuvių būrio, peršoko į 170 cm aukštį pakeltą kartelę ir pateko į finalą, kuris vyks penktadienį.

"Džiaugiuosi ir šiek tiek dar jaudinuosi, kojos net dreba", - kalbėjo Ieva. "Kaip Dievas duos, kol kas realiai galimybių nevertinu, nes esam gan prietaringi", - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pranešime cituojamas alytiškės šuolininkės treneris Rimas Salickas.

Bėgikas Benediktas Mickus 800 m distancijos pusfinalyje atbėgo pirmas ir pateko į finalą, kuris vyks penktadienį.

"Nežinau, gal į trejetuką pavyks patekti. Labai džiaugiuosi, viskas gerai pavyko", - šypsodamasis ambicingus tikslus atskleidė šešiolikmetis, kuris pusfinalio barjerą įveikė per 1 min. 55,24 sek.

Šuolių į tolį varžybose šviečiant kaitriai saulei pradėjo Elvinas Brazauskas. 16-metis be klaidų atliko visus bandymus, tačiau vis tiek liko už kito etapo borto. Pirmuoju ir geriausiu bandymu lietuvis nušoko 6,07 m ir liko toli nuo savo sezono geriausio rezultato - 6,31 m.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)