Jis 60 metrų barjeriniame bėgime atbėgo trečias (8,23 sek.) ir surinko 1005 taškus pagal daugiakovės lentelę.

„Per šias varžybas pasiekiau geriausią savo rezultatą. Esu labai patenkintas rezultatu. Nors lengvąja atletika užsiimu jau trejus metus, išbandžiau įvairias sprinto rungtis ir šuolį į tolį, bet kol kas rezultatai geriausi būtent barjeriniame bėgime. Toliau planuose Europos čempionatas. Tikriausiai nuo jo priklausys ar baigęs mokslus tesiu sportininko karjerą“, - po varžybų pasakojo dvyliktokas.

Per metus „Kauno maratono klubas“ paramą skirs 4 jaunuoliams. Likę trys jaunuoliai apdovanoti bus per Lietuvos čempionato ir jaunimo pirmenybes, Lietuvos lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybas ir Lietuvos čempionato metu.

„Dauguma jaunuolių sunkiai treniruojasi, ankščiausiai keliasi ir vėlai grįžta namo. Visa tai jie daro iš noro pasiekti kuo daugiau, bėgti ar šokti greičiau ir toliau. Deja, kol jie lanko mokyklą viskuo rūpinasi treneriai ir tėvai. Baigus mokslus ateina sunkus klausimas, tęsti sportininko karjerą ar tiesiog įsilieti į darbo rinką. Šiuo prizu norime paskatinti perspektyviausius jaunuolius ir baigus mokyklą rinktis sportą“, - pasakojo „Kauno maratono klubo“ vadovas Regimantas Tarasevičius.

Klubas prizinį fondą įsteigia jau ne pirmus metus. 2015 metais net du kartus klubo įsteigtas prizas atiteko ėjikei Živilei Vaiciukevičiūtei. Tuo metu jaunoji sportininkė tikino, kad realūs prizai padeda pasiryžti ir toliau siekti sportinių pasiekimų, nors dar nebuvo tikra, ar po mokyklos baigimo tęs sportininkės karjerą. Visgi Ž. Vaiciukevičiūtė nusprendė siekti savo svajonių ir jau 2016 vasarą ji vyko į Rio de Žaneirą atstovauti Lietuvai. Pirmoje savo olimpiadoje 20-metė sportininkė užėmė 62-ą vietą.

Vilniuje vykusių varžybų metu „Kauno maratono klubas“ užėmė trečią vietą komandų įskaitoje. Klubo nariams pavyko iškovoti dvi pirmas, dvi antras ir dvi trečias vietas. Pirmą vietą 3000 metrų rungtyje iškovojo Monika Vilčinskaitė (9:45,95). 1500 metrų distancijoje laimėjo Loreta Kančytė (4:41,43). Antrą vietą 60 metrų sprinto rungtyje užėmė Dovilė Kiudelytė (7,80), o 400 metrų distancijoje Danielis Golovackis (50,25). Trečią vietą 1500 metrų distancijoje užėmė Robertas Vališauskas (4:04,1). Šuolio į tolį rungtyje trečias liko Tomas Urbonavičius (7,08 m).

„Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis apie 35 profesionalus ir 60 mėgėjų sportininkų. 2016 metų olimpiadoje maratono distancijoje bėgo klubo nariai Remigijus Kančys, Rasa Drazdauskaitė ir Vaida Žūsinaitė. Normatyvą taip pat buvo įvykdžiusios Monika Juodeškaitė ir Remalda Kergytė. Klubui taip pat priklauso ir kitų sporto šakų atletai. Ieties metikės Liveta Jasiūnaitė ir Indrė Jakubaitytė, sprinteriai Eva Misiūnaitė, Rokas Pacevičius ir kiti ant Lietuvoje ir pasaulyje vykstančių varžybų nugalėtojų pakylos lipantys sportininkai.

Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį „Kauno maratonas“. Taip pat spalio mėnesį Kaune vykusį rausvojo kaspino paramos bėgimą, rugpjūtį vykusį „Naktinį bėgimą“, meilės dienos metu vykusį „Pagauk Valentiną!“ ir vykdo įvairias paramos akcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją