Lietuvos garbę geizerių šalyje gynė 15-metė Livija Perminaitė (Klaipėdos boulingo klubas), jos bendraamžis Domantas Čepulis (Druskininkų „SPA Vilnius“) ir 16-metis Rokas Rudžinskas (Žirmūnų boulingo sporto klubas). Lietuvos rinktinei vadovavo L. Perminaitės tėtis, vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos boulingo žaidėjų Žilvinas Perminas.

Vaikinų dvejetų varžybose Lietuvos atstovai per 6 žaidimus surinko 2073 taškus ir užėmė 37-ą vietą. Sportininkų indėlis į bendrą rezultatą buvo beveik vienodas: R. Rudžinskas pelnė 1048 taškus, o D. Čepulis - 1025.

Čempionais tapusių švedų sąskaitoje - 2663 taškai. Turnyro finale jie nugalėjo Slovakijos antrą komandą 506:384.

Asmeninėse varžybose R. Rudžinskas surinko 1119 taškų ir tarp 84 sportininkų užėmė 50-ą poziciją, o D. Čepulis (1010) liko 74-as. Europos čempionu tapo danas Patrickas Sorensenas, finale 249:184 įveikęs slovėną Roką Kostričių.

Merginų varžybose L. Perminaitė pelnė 911 taškų ir turėjo tenkintis 53-a vieta. Lemiamoje kovoje dėl aukso medalio rusė Marija Bulanova 226:184 nugalėjo Izraelio atstovę Shir Azulay.

Visa Lietuvos atstovų trijulė mėtė boulingo rutulius ir kuomet vyko komandų (po 4 žmones) ar moterų dvejetų varžybos. Mūsiškių rezultatai nebuvo skaičiuojami šių rungčių lentelėse, tačiau lėmė vietas bendroje visų čempionato rungčių įskaitoje. Joje tarp vaikinų R. Rudžinskas (3244) užėmė 63-ią vietą, o D. Čepulis (3117) - 73-ią.

Geriausio viso čempionato žaidėjo titulas atiteko suomiui Niko Oksanenui, pelniusiam 4026 taškus.

Merginų įskaitoje absoliučia čempione tapo švedė Cajsa Wegner (4180), o L. Perminaitė (2914) liko 46-a.

Rinktinės treneris Ž. Perminas mūsų sportininkų rezultatais liko patenkintas, nes kol kas jie per jauni, kad galėtų būti lygiaverčiai varžovai vyresniems kitų šalių atstovams.

„Visą laiką nori, kad būtų geriau, bet kol kas mūsų tikslas dar nėra kovoti dėl aukščiausių vietų, - sakė klaipėdietis. - Amžiaus skirtumas turi įtakos, tačiau labiausiai mūsų vaikams dar trūksta patirties. Į Islandiją ir vykome jos pasisemti, tobulėti ateičiai.“

Įvairaus amžiaus Europos čempionatuose Lietuvos rinktinės nariai pradėjo dalyvauti anksti. Tokio rango varžybos D. Čepuliui buvo jau trečios, o L. Perminaitei ir R. Rudžinskui - antros.

„Mūsų jaunieji žaidėjai eina teisinga linkme, techniniu atžvilgiu jie neatsilieka nuo kitų Europos šalių atstovų. Dabar ir pas mus atvyksta treneriai iš užsienio, ir keletas lietuvių yra gavę Europos boulingo federacijos sertifikatus, tad mokytis tikrai yra iš ko, negalime sakyti, kad labai atsiliekame. Manau, po poros metų mūsų sportininkų rezultatai bus daug geresni. Tik gaila, kad jaunųjų boulingo žaidėjų kol kas turime gana mažai, nors pramogai boulingą yra žaidę beveik visi“, - sakė Ž. Perminas.

Pasak tituluoto žaidėjo, bet kuriam jaunam žmogui užtektų vien pamatyti tokį renginį kaip Europos čempionatas, kad užsikrėstų noru rimtai sportuoti.

„Jau vien pamatyti Islandiją yra didelis dalykas. O dar vyko tikrai puikus renginys, jaunimas bendravo ir prie boulingo takelių, vėliau - po varžybų. Visa tai yra nuostabi patirtis. Boulingas yra tarp rimtai vertinamų pretendentų tapti olimpine sporto šaka, sėkmingai žaisti gali ir aukštesni, ir žemesni, ir smulkesni, ir stambesni, tad norėtųsi pakviesti kuo daugiau žmonių į mūsų sporto šaką“, - kvietė Ž. Perminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją