Šiandien jau galima pasidžiaugti pirmaisiais rezultatais. Būtent A. Šiaučiūno iniciatyva ir buvo surengtas šis pradedančių sportininkų ir Lietuvą garsinančių profesionalų susitikimas. Kaip sakė federacijos prezidentas Dainius Čepauskas, anksčiau sporto bazė buvo Druskininkuose, nuo praeitų metų ji perkelta į Ignaliną. Čia tikrai puikios sąlygos ir sportuoti, ir ilsėtis. Šiuo metu Ignalinoje vyksta pasirengimo Londono vasaros olimpinėms žaidynėms baigiamasis etapas. Renginyje dalyvavusiems tėveliams prezidentas dėkojo už palaikymą ir kvietė paskatinti vaikus pasirinkti būtent šią, gražias tradicijas ir puikias perspektyvas turinčią, sporto šaką.

Jaunieji Ignalinos sportininkai smalsiai ir su pagarba žvelgė į žinomus Lietuvos imtynininkus Mindaugą Ežerskį (jis yra ir treneris), Mindaugą Mizgaitį, Aleksandrą Kazakevičių, Ramutį Adomaitį, Vilių Laurinaitį, Ramūną Dagį. Įvertinant svarbias pergales ir nuopelnus Lietuvos sportui Mindaugui Ežerskiui ir Aleksandrui Kazakevičiui Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė skyrė padėkas. Jas įteikė federacijos prezidentas D.Čepauskas. Už pagalbą ir paramą Lietuvos imtynių rinktinei federacijos padėkos skirtos Ignalinos rajono merui Broniui Ropei, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjai Reginai Lisauskienei, šio skyriaus vyresn. specialistui Artūrui Česliokui, Kultūros ir sporto centro direktoriui Darginui Mikėnui, Sporto skyriaus vadovui Jonui Paslauskui, viešbučiui-restoranui „Žuvėdra“.

Regina Lisauskienė dėkojo už parodytą dėmesį ir pasidžiaugė, kad imtynių sportas Ignalinoje populiarėja. „Ši sporto šaka puikiai tinka ugdyti fizinę ištvermę, jėgą, vyriškumą. Berniukus reikia sudominti, kad jie savo energiją nukreiptų geram tikslui, siektų pergalių, o ne tuščiai laiką leistų ne itin gerose kompanijose“, - sakė vedėja.

Daug šiltų žodžių pasakyta apie trenerio Arvydo Šiaučiūno darbą. Išradingam, sumaniam ir reikliam pedagogui linkėta puoselėti jaunuosius talentus ir ilgainiui Lietuvos rinktinę papildyti ir ignaliniečiais. Renginyje dalyvavęs šalies imtynių rinktinės treneris Grigorijus Kazovskis džiaugėsi, kad Ignalinoje tikrai geros sąlygos treniruotis. Jis dėkojo visiems darbuotojams, kurie nuoširdžiai rūpinasi sportininkų buitimi. Treneris išreiškė viltį, kad ateityje Ignalinoje imtynių sportui propaguoti būtų skirtas dar didesnis dėmesys.

Mokytojas A. Šiaučiūnas paskatino geriausius imtynių būrelio sportininkus, jau pasiekusius pirmųjų pergalių Lietuvos sporto žaidynėse ir kitose varžybose. Marškinėliai, ženkleliai ir spalvingi plakatai dovanoti Povilui Danilevičiui, Dovydui Zlatkauskui, Artūrui Karalevičiui ir kitiems. Vaikams, kurie turi tinkamus duomenis ir geras perspektyvas, tačiau linkę praleisti treniruotes, mokytojas linkėjo susiimti ir sekti gerais pavyzdžiais. Mindaugas Mizgaitis jauniesiems sportininkams „išrašė vitaminų“ - pasakojo, kaip laikui bėgant keičiasi požiūris, kaip stiprėja kūnas, tvirtėja dvasia, kaip džiugu sulaukti svarbių pergalių. Sportas, pasak jo, tampa ir gyvenimo būdu, ir pragyvenimo šaltiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją