Įstojimas į IAF suteiks galimybę nariams atstovauti Lietuvai tarptautinėse neolimpinio sporto renginiuose, tokiuose kaip Pasaulio žaidynės (World Games) ir „SportAccord“ kovos menų žaidynės.

„Mums buvo keliami aukšti mokymo metodikos, trenerių kvalifikacijos, juodų diržų kiekio reikalavimai, kurie po pripažinimo dar išauga. Tikimės, kad, tapę visaverčiais organizacijos nariais, tobulėsime toliau ir suteiktomis teisėmis galėsime naudotis garsindami Lietuvos vardą“, – sakė LAAF vadovas Pranas Golovačius.

Į IAF stojanti organizacija turi kasmet kviesti meistrus iš pasaulinės aikido būstinės (Japonija), laikytis jos patvirtintos mokymo metodikos ir įgyvendinti trenerių atestacijos reikalavimus. Organizacijos vadovas turi įgyti ne mažiau nei 4 dano juodo diržo lygį, o atestacinę komisiją turi sudaryti treneriai, įgiję 4 ir 3 dano lygius. Tam pasiekti reikalingi 20-25 metai.

Spalio 23 d. organizuojamas aikido festivalis. Tai renginys, kuriuo metu japonų kovos meno aikido atstovai susitiks ant vieno tatamio ir pademonstruos savo meistriškumo lygį ir kovos meno ypatumus. Aikido meistrai ir mokiniai atliks įvairias aikido technikas, įspūdingus apsigynimo būdus prieš ginklus ir su ginklais, taip pat ir apsigynimą nuo keleto priešininkų. Taip pat matysite užsienio svečių aikido pasirodymus.

Festivalio garbės svečias į Lietuvą dešimtus metus atvykstantis Pasaulinio aikido centro (Aikikai Hombu Doj)o instruktorius Shigeru Sugawara. Daugiau nei 30 metų patirtį turintis 7 dano juodo diržo laipsnio meistras S. Sugawara Japonijoje ilgus metus treniravo vaikus, paauglius ir pradedančiuosius, o dabar vadovauja pažengusiųjų grupėms ir yra Hombu Dojo trenerių skyriaus vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)