Panašu, kad vedėja sportininkų apsuptyje jautėsi puikiai ir šis darbas jai puikiai tiko.

Baltijos šalių MMA mėgėjų čempionu tapo plungiškis Mantas Žukauskas. Dėl šio titulo pusfinalyje jam teko kovoti su Šakių sporto klubo „Ošimas“ atstovu Ignu Vaičiūnu. M. Žukauskas antrame raunde laimėjo techniniu nokautu. Finale M. Žukauskas susikovė ir nugalėjo Latvijos sporto klubo „Sev Arch“ atstovą Vladislavą Gusevą, kuris atrankos kovoje savo priešininką įveikė teisėjų sprendimu.

Turnyre dalyvavo be pralaimėjimų (25 pergalės iš eilės) žengiantis Europos MMA ir pankrationo čempionas Sergejus Jefimovas, kuris susikovė su klaipėdiškiu „Lutador“ klubo atstovu Irmantu Zubrickiu. Deja, svečias iš Latvijos pateisino savo pasiekimus ir po įtemptos kovos su pratęsimu iškovojo pergalę.

Svorio kategorijoje iki 75 kg gražią pergalę iškovojo Šakių sporto klubo „Ošimas“ auklėtinis Ernestas Varankevičius. Jis nugalėjo Latvijos sporto klubo „Profesionalis“ atstovą Olegą Chritonenką. Pirmas raundas vyko apylygiai, tačiau antrame raunde dominavo lietuvis ir tai jam ir atnešė pergalę.

Vietiniams Raseinių kovotojams varžybos davė puikios patirties. Lygiąsias iškovojo Gytis Brazauskas, kuris pagal kikbokso (K-1) taisykles susikovė su šiauliečiu Simonu Marcinkevičiumi, ir Arnas Laskys, kurio oponentas buvo Latvijos atstovas Aleksandras Černiavskis.

Gražiai su priešininku iš Latvijos Aleksandru Čižovu kovojo ir raseiniškis Rytis Kveselys. Šie du sportininkai jau buvo susitikę ringe anksčiau, tuomet jų dvikova baigėsi lygiosiomis. Karpynėje jų kova vyko permainingai, stovėsenoje geriau sekėsi Ryčiui, o parteryje - Aleksandrui. Pasibaigus kovos laikui teisėjų sprendimu, minimaliu taškų skirtumu pergalė atiteko A. Čižovui.

Įdomi dvikova vyko tarp sunkiasvorių - jurbarkiškio Almanto Maksvyčio ir kauniečio Eimanto Zdančiaus. Kova buvo permaininga ir abu sportininkai negailėdami vienas kito atakavo smūgiais. Pasibaigus kovos laikui teisėjai skyrė pratęsimą. Jo metu iniciatyvą perėmė A. Maksvytis, kuris atliko smaugimo veiksmą parteryje ir iškovojo pergalę.

Į renginį susirinkęs gausus žiūrovų būrys griausmingomis ovacijomis palaikė kovotojus. Pagrindinis varžybų organizatorius Lietuvos MMA federacijos vadovas renginiu liko patenkintas, nes kovos buvo gražios ir techniškos, visi sportininkai siekė pergalių ir kovojo iki paskutinės sekundės. Laimėjo geriau pasiruošę, o tie kuriems pritrūko sėkmės, įgavo geros patirties. Taip pat galima pasidžiaugti profesionaliu ir sąžiningu turnyro teisėjų darbu. Organizatoriai dėkoja visiems palaikiusiems ir parėmusiems turnyrą.

Raseinių tarptautinio „MMA Jiu-Jitsu Fight‘ 10“ turnyro rezultatai:

1. MMA amateur 55 kg (2x4):

Maksim Ryžov (Rygos „Sev Arch“) įveikė Milaną Majauską (Jurbarko „Pantera“) 1 raundo 1:26 min. rankos laužimu.

2. MMA amateur 80 kg (2x4):

Marius Bagdonas (Šakių „Ošimas“) įveikė Nerijų Mickevičių (Raseinių „Pantera“) 1 raundo 2:16 min. kojos laužimu.

3. K-1 65 kg (3x2):

Danila Kučur („Sev Arch“) įveikė Styveną Stonį („Pantera“) 1 raundo 1:30 min. TKO.

4. Dėl „GP Baltic MMA Amateur Champion 78 kg“ diržo (2x4):

Vladislav Gusev („Sev Arch“) įveikė Augustą Gavutį (Klaipėdos „Lutador“) 1 raundo 2:10 min. rankos laužimu ir pateko į finalą.

5. Dėl „GP Baltic MMA Amateur Champion 78 kg“ diržo (2x4):

Mantas Žukauskas (Plungės „MMA Knight LT“) įveikė Igną Vaičiūną (Šakių „Ošimas“) 2 raundo 3:27 min. TKO ir pateko į finalą.

6. MMA amateur 66 kg (2x4):

Sergej Jefimov (Rygos „Profesionalis“) įveikė Irmantą Zubrickį („Lutador“) po pratęsimo teisėjų sprendimu.

7. MMA amateur 70 kg (2x4):

Aleksandr Černiavskij („Profesionalis“) – Arnas Laskys („Pantera“) – lygiosios.

8. MMA amateur 62 kg (2x4):

Mantas Selvenis („MMA Knight LT“) įveikė Bogdaną Ribkiną („Profesionalis“) teisėjų sprendimu.

9. MMA amateur 84 kg (2x4):

Almantas Maksvytis (Jurbarko „Pantera“) įveikė Eimantą Zdančių (Kauno „Sparingas gym“) per pratęsimo 2:00 min. smaugimo veiksmu.

10. MMA amateur 75 kg (2x4):

Aleksandr Čižov („Sev Arch“) įveikė Rytį Kveselį (Raseinių „Pantera“) teisėjų sprendimu.

11. K-1 70 kg (3x2):

Simonas Marcinkevičius (Šiaulių „Fighting And Fitness Center“) – Gytis Brazauskas (Raseiniš „Pantera“) – lygiosios teisėjų sprendimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)