Iš viso 30-metis lietuvis surinko 1408 taškus.

Pasaulio taurės laimėtoju tapo 24-erių prancūzas Valentinas Pradesas (1475 taškai), kombinuotą bėgimo ir šaudymo rungtį pradėjęs iš antrosios vietos, tačiau dominavęs praktiškai visos distancijos metu.

Antras finišavo ukrainietis Pavlas Timoščenka (1471 tšk.), trečias – lenkas Jaroslawas Swiderskis (1463 tšk.).

Geriausi finalo penkiakovininkai
(vieta, sportininkas, šalis, fechtavimo rezultatai, plaukimo rezultatai, jojimo rezultatai, bėgimo rezultatai, galutinis taškų skaičius)

Geriausiųjų dešimtukas (UIMP)

16. J. Kinderis (fechtavimas – 208 tšk., plaukimas 293 tšk., jojimas – 293 tšk., bėgimas 613 tšk., viso – 1408 tšk.).

Galutinėje įskaitoje J. Kinderis liko toje pačioje pozicijoje (16), kokioje buvo ir po pirmosios ketvirtadienį vykusios fechtavimo rungties.

Penktadienį J. Kinderis dalyvavo plaukimo rungtyje, kur nuotolį įveikė per 2 min. 08,99 sek. ir surinko 293 taškus. Tai jam garantavo tik 26-ąją vietą rungtyje, o bendroje įskaitoje lietuvis smuktelėjo į 18-ąją poziciją. Ji nepasikeitė ir po papildomos fechtavimo rungties, tačiau J. Kinderis sėkmingai pasirodė jojimo rungtyje.

Čia lietuvis nuvertė tik vieną kliūtį, surinko 293 taškus iš 300 galimų ir pasidalijo 7-10 vietas, o bendroje įskaitoje palypėjo į 14-ąją poziciją.

Visgi kombinuotoje šaudymo ir bėgimo rungtyje J. Kinderiui kliudė netaiklūs šūviai, jį vėl nustūmę keliomis pozicijomis žemyn.

Pažymėtina, kad prieš paskutinę kombinuotą rungtį pirmavęs egiptietis Sherifas Rashadas finišavo vos 20-as (1398 tšk.), o ilgą laiką tarp lyderių buvęs latvis Pavelas Švecovas (1423 tšk.) liko 12-as.

Šeštadienį vyks moterų finalas, o sekmadienį sportininkai kovos mišrioje estafetėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)