100 metrų krūtine distanciją J. Jefimova įveikė per kiek daugiau nei minutę ir šešias sekundes – 1.06,30 min., ir gerokai pralenkė savo artimiausią varžovę amerikietę Fioną Doyle, kuri distanciją nuplaukė per 1.10,23 min.

Tiesa, tai toli gražu nėra pats geriausias J. Jefimovos rezultatas šį sezoną. Nors rusė netrumpą laiką buvo suspenduota, ji šiemet yra suspėjusi pasiekti antrą geriausią rezultatą pasaulyje – 1:05,70 min.

Geriausias rezultatas priklauso amerikietei Lilly King, kuri distanciją yra įveikusi per 1:05,20 min.

Tuo metu pasaulio rekordininkė R. Meilutytė (1:04,35) šį sezoną 100 metrų distanciją greičiausiai yra įveikusi per 1:05,82 min.

Primename, kad J. Jefimova Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse varžysis trijose rungtyse – plauks 100 ir 200 metrų krūtine bei dalyvaus komandinėse estafečių varžybose.

Tuo metu R. Meilutytė plauks tik 100 metrų krūtine distancijoje.

Los Andžele rusė užtikrintai laimėjo ir 200 metrų plaukimo rungtį, varžoves pralenkusi net dešimčia sekundžių.

Išlipo iš balos sausa

Primename, kad savaitės pradžioje galutinai paaiškėjo, kad antrą kartą į dopingo pinkles įsipainiojusi J. Jefimova iš balos išlipo praktiškai sausa.

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) antradienį (liepos 12-ą dieną) J. Jefimovai panaikino visus kaltinimus dėl dopingo vartojimo ir leido jai vykti į Braziliją. Tai patvirtino pats Rusijos sportininkės advokatas Artiomas Pancevas.

„Atėjo oficiali FINA informacija apie tai, kad J. Jefimovai buvo panaikinti visi kaltinimai. Ji gali laisvai dalyvauti varžybose. Jai nebus taikoma jokia bausmė“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo A. Pancevo žodžius.

Tai nepatiko pasaulio plaukikų bendruomenei, supyko ir R. Meilutytė ir jos treneris Jonas Ruddas.

„Sveikinu FINA, praradusią tūkstančių plaukikų ir sirgalių pasitikėjimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ironiškai rėžė Lietuvos „auksinė žuvelė“.

„Sukčiams – taip. Sąžiningumui, principingumui ir garbingai kovai – ne. Štai kokie standartai“, – ironizavo J. Rudas. Laikina diskvalifikacija J. Jefimovai buvo panaikinta gegužės 20-ą dieną.

Birželio viduryje ji buvo sugrąžinta į Rusijos plaukimo olimpinės rinktinės sudėtį Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Primename, kad ji buvo diskvalifikuota kovo 16-ą dieną, kai jos organizme buvo aptikta nuo sausio 1-os dienos uždrausto preparato meldoniumo. Rusė, kuri nuo 2011 metų treniruojasi Los Andžele, Kalifornijoje (JAV), įkliuvo dėl meldoniumo, kuris draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-os dienos, tačiau apie tai sportininkai buvo informuoti 2015-ų rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (574)