Maža to, J. Jefimova laiko veltui neleidžia ir sporto prasme. Ji po Rio dalyvavo jau dviejuose pasaulio taurės plaukimo trumpame baseine (25 metrų) etapuose Šartre, Prancūzijoje, ir Berlyne, Vokietijoje. Ir juose ji ne tik laimėjo net vienuolika medalių, be to, pagerino keturis Rusijos rekordus.

J. Jefimova Prancūzijoje iškovojo bronzą moterų 100 m krūtine rungtyje (1:04,14 min.) ir keturis sidabro medalius – 50 m krūtine, 200 m krūtine, mišrioje kombinuotoje estafetėje 4 po 50 m bei mišrioje estafetėje laisvu stiliumi 4 po 50 m.

Vokietijoje Julija pelnė du bronzinius apdovanojimus – 100 m krūtine (1:03,17 min., naujas Rusijos rekordas) ir 200 m kompleksiniu būdu (2:06,93 min., naujas Rusijos rekordas), du sidabro – 50 m krūtine (29,08 sek., naujas Rusijos rekordas) ir 200 m krūtine (2:16,88 min., naujas Rusijos rekordas) bei du aukso medalius – mišrioje kombinuotoje estafetėje 4 po 50 m ir mišrioje estafetėje laisvu stiliumi 4 po 50 m.

O kaip ten buvo su dopingo kontrole?

„Rio dopingo testą tris kartus atlikau. Tai mažai. Aš įpratusi būti tikrinama dažniau. JAV mane tikrino FINA (Tarptautinė plaukimo federacija) ir WADA (Pasaulinė antidopingo agentūra). Prancūzijoje (mėginių) neėmė, Berlyne taip pat neėmė. Ai, paskutinę dieną daviau... Su tokiu malonumu (juokiasi)... Galvojau, ką jie čia sumąstė. USADA (JAV antidopingo agentūra) tarp varžybų mane tikrino dažniau negu Michaelą Phelpsą“, - J. Jefimova penktadienį pasakojo vieno Rusijos dienraščio redakcijoje.

J. Jefimova teigia, kad po Rio ir pasaulio taurės etapų pasikeitė varžovių požiūris į ją.

„Net paranoją truputį įgijau dėl tos įtampos. Dabar mes normaliai bendraujame su tomis pačiomis varžovėmis, su tomis pačiomis amerikietėmis, su ta pačia (Katie) Meili. Tie patys žmonės, bet jau kitaip reaguoja. Gal pasiskaitė kitokios informacijos apie mane. Santykiai ypač pagerėjo po pasaulio taurės varžybų“, - aiškino J. Jefimova rusų sporto žurnalistams, dažnai vartodama apibūdinimus JIE (apie JAV, kur gyvena ir treniruojasi ar Europą) ir MES (apie Rusiją ir rusus). - Man dabar pavojinga treniruotis Rusijoje. Pati dabar nežinau, kur treniruosiuosi.“

Dar viena auksine dovana ją nudžiugino kompanija CAVIAR, kuri sportininkei parūpino vardinį auksinį išmanųjį telefoną, sukurtą specialiai Rio olimpiados tematika.

Primename, kad tai – toli gražu ne pirma prabangi padėka, kurios J. Jefimova sulaukė grįžusi iš Brazilijos su dviem olimpiniais sidabro medaliais.

Ji dalyvavo iškilmingame priėmime Kremliuje, susižėrė 5 mln. rublių (68,250 tūkst. eurų) premiją, gavo naujutėlaičio BMW automobilio raktelius ir valstybinį „Draugystės ordiną“.

Paklausta, ko norėtų asmeniškai paprašyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino, J. Jefimova norėtų būti apginta.

„Kad mūsų neleistų skriausti. Juk labai skaudu tai, kas dabar vyksta su mūsų parolimpiečiais. Norėtųsi tai nutraukti. Kad mūsų daugiau neskriaustų. Paprašyčiau, kad Vladimiras Vladimirovičius mus gintų! Kaip nors! Aš suprantu, kad tai yra politika ir viskas sudėtinga. Bet labai to norėčiau.“ Plaukikė labai apgailestavo, kad dėl varžybų Prancūzijoje nespėjo į rusų olimpiečių susitikimą Kremliuje su V. Putinu.

100 m plaukimą krūtine Paryžiuje laimėjo Rūtai Meilutytei priklausantį pasaulio rekordą pakartojusi jamaikietė Alia Atkinson (1:02,36 sek.), o Šartre – amerikietė Katie Meili (1:02,92 min.).

Trečias pasaulio taurės etapas vyks rugsėjo 3-4 dienomis Maskvoje. J. Jefimova taip pat žada dar dalyvauti ir pasaulio čempionate trumpame 25 metrų baseine Kanadoje (gruodžio 7-11 d., Vindzore).

Apie ką J. Jefimova svajoja be sporto?

„Apie šeimą, vaikus... Ir labai noriu jachtos. Jachta būtų šaunu! Bet iki Tokijo olimpiados (2020 metų) tikrai palauksiu, o toliau žiūrėsime. Dabar kurti šeimos dar esu nepasiruošusi. Eiti į šou biznį? Į kiną - ne, dirbti fotomodeliu bandžiau, bet man ten sunku nustygti vienoje vietoje. Juk visur reikia treniruotis ir grūdintis, įgyti patirties“, - penktadienį sakė J. Jefimova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)