Vietos žiniasklaidos paklausta apie dopingą plaukime J. Jefimova stojo piestu už rusų sportininkus.

„Dopingas? Aš jums pasakysiu taip: plaukimas – tai apskritai pati švariausia sporto šaka. Jeigu mes vartotume dopingą, Kazanėje būtume užėmę kitas pozicijas. Ne tas, kuriose esame dabar. Mus per varžybas tikrina po dešimt kartų. Be to, ir šiaip nuolat atvažiuoja ir tikrina. Mes – švarūs“, – TASS pareiškė ji.

Rusijos plaukikai iš tiesų Kazanėje nesužibėjo, o vienintelį aukso medalį iš jų iškovojo būtent J. Jefimova, triumfavusi moterų 100 metrų krūtine rungtyje.

Visų vandens sporto šakų rungtyse daugiausiai medalių laimėjo Kinijos (15 aukso, o iš viso – 35), JAV (13 aukso, iš viso – 33), šeimininkų rusų (9 aukso, iš viso – 17), Australijos (7 aukso, iš viso – 18) ir britų (7 aukso, iš viso – 14) sportininkai.

Tiesa, bene visus medalius Rusijai laimėjo sinchronistai.

Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) sprendimu, Kazanėje vykusio 2015 m. pasaulio plaukimo čempionato dalyvius tikrino Rusijos antidopingo agentūros RUSADA specialistai.

Jie iš visų prizininkų ir kitų sportininkų ėmė mėginius ir atliko dopingo testus, kurie vėliau nustatys, ar plaukikai nevartojo neleistinų medžiagų. Tyrimai atliekami Maskvos antidopingo laboratorijoje. RUSADA atstovų darbą prižiūri speciali FINA komisija.

Primename, kad J. Jefimova – viena iš 20-ies rusų plaukikų, kurios dopingo testas buvo teigiamas nuo to laiko, kai Kazanė buvo išrinkta šių metų pasaulio plaukimo čempionato sostine (tai įvyko 2011 m. balandį – DELFI).

Rusė buvo diskvalifikuota 16-ai mėnesių – nuo 2013 m. spalio 31 dienos iki 2015 m. vasario 28 dienos, kai antidopingo kontrolieriai ne varžybų metu J. Jefimovos organizme aptiko dehidroepiandrosterono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)