Sausio 17-ą dieną leidinys „Vedomosti“ pranešė, kad J. Jefimova galimai vartojo sporte uždraustą substanciją dehidroepiandrosteroną (DHEA). Tai patvirtino spalio mėnesį plaukikei atliktas dopingo testo A mėginys.

J. Jefimovai gresia dvejų metų diskvalifikacija.

„Aš pati tik neseniai sužinojau, kad mane kaltina draudžiamų preparatų vartojimu, todėl kol kas nieko negaliu komentuoti“, - J. Jefimovos žodžius cituoja Rusijos žiniasklaida. man pačiai reikia viską išsiaiškinti ir tik po to kažką kalbėti. Taip, mūsų federacija atsiuntė kažkokius dokumentus, liečiančius mane, nors aš dar jų neskaičiau. Aš dar neturėjau laiko jų tyrinėti“.

RPF pareigūnai minėtus dokumentus gavo iš Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA). Jų turinys - konfidencialus, todėl bet kokios spekuliacijos apie tai, kas yra atskleista dokumentuose - neleistinos. Rusijos plaukimo vadovai ragina žiniasklaidą neieškoti sensacijų, nes tai gali pakenkti J. Jefimovai.

Kai sausio 17 d. leidinys „Vedomosti“ paskelbė, kad Rusijos 21-erių metų plaukikės dopingo A testas buvo teigiamas, sportininkės gydytojas Homayunas Gharavis patvirtino, kad J. Jefimovai kilo problemų su dopingo testu. Rusę treniruoja garsus plaukimo specialistas Davidas Salo.

H. Gharavis su J. Jefimova dirba nuo 2009-ų, o 2013-ais plaukimo krūtine žvaigždei atliko ypač daug procedūrų. Jis buvo atsakingas už J. Jefimovos fizinį pasiruošimą.

Geriausia 2013 metų Europos plaukikei J. Jefimovai gresia dvejų metų diskvalifikacija nuo 2014-ų sausio. Jei bus patvirtinta, kad jos dopingo testas iš tiesų teigiamas – iš sportininkės turėtų būti atimti ir visi nuo to laiko iškovoti apdovanojimai. Pranešama, kad rusė įkliuvo spalio mėnesį, ruošdamasi lapkričio ir gruodžio varžyboms.

J. Jefimova yra pagrindinė olimpinės ir pasaulio čempionės bei planetos rekordininkės Rūtos Meilutytės konkurentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)