„Noriu palinkėti, kad Rūtai sugytų ranka. Juk ji visai neseniai patyrė traumą. Ir apskritai tegul viskas jai būna gerai, – per Rusijos žiniasklaidą linkėjimus lietuvei perdavė J. Jefimova.

Pasak rusės, olimpinė čempionė R. Meilutytė jos gerai nepažįsta ir ją neigiamai vertina visiškai be reikalo.

„Linkiu Rūtai pačiai būti kiek geresnei ir geriau mane pažinti. Nes jai vis atrodo, kad aš pikta ir bloga“, – dėstė J. Jefimova.

Paklausta, ar Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse susitvarkys su R. Meilutytės konkurencija, J. Jefimova gūžtelėjo pečiais. „Ten viskas ir paaškės. Aš visada sąžininga. Ir netgi gerų rezultatų nerodau, jeigu nėra konkurencijos“, – pažymėjo ji.

Žurnalisto paklausta apie šalies lengvosios atletikos dopingo skandalą, pati nuo šios ydos nukentėjusi plaukikė purtė galvą.

„Manau, kad žmonės susipras. Nušalinti visą Rusijos lengvąją atletiką – tai kvaila. Kiekvienas turi atsakyti už save. Dopingo vartojimas juk gali būti įvairus – būna taip, kad kažką negero suvalgei, kad mama davė tabletę. Situacija skirtinga visose šalyse“, – dėstė J. Jefimova. – Tačiau prieš Rusijos rinktinę pakelta labai didelė banga. Čia jau politika – nemalonu tai matyti. Ir kodėl nekalti turi atsakyti už tuos, kurie vartojo dopingą? Tai – nesąžininga.“

Anot J. Jefimovos, naujuosius metus JAV ji sutiko su būriu draugų ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu – žiūrėjo jo naujametinį sveikinimą. „Žiūrėjome vaizdo įrašą, nes laiko juostos skiriasi. Kaip be to, aš juk labai myliu Rusiją“, – patriotizmu blykstelėjo geriausia 2015-ųjų šalies sportininke išrinkta plaukikė.