Dalyviai varžėsi bendroje vyrų ir moterų grupėje. Čempionato nugalėtoju tapo Vitalijus Bertašius (8 pataikymai iš 12). Net trys lankininkai - Ringa Baltrušaitė, Pavelas Hejzlaras ir Aurelija Vosylė - surinko vienodai taškų ir rungėsi dėl kitų prizinių vietų.

Jiems teko šauti po papildomą strėlę. Arčiausiai centro buvo A. Vosylės strėlė. Trečią vietą laimėjo R. Baltrušaitė, ketvirtas liko čekas P. Hejzlaras. Čempionatui teisėjavo Virva Ohtonen (5 danas) iš Suomijos.

Į atidarymo ceremoniją atvyko Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda ir Keiko Nakata. Tardamas sveikinimo žodį ambasadorius T. Shigeeda pastebėjo, kad gilinimasis į vieni kitų šalių kultūrą sudaro sąlygas geresniam tarpusavio supratimui ir bendradarbiavimui.

Kyudo - rytų kovos menas Japonijoje pradėtas praktikuoti dar viduramžiais, nors tokios neįprastos, neproporcingos formos lankas pradėtas naudoti dar prieš mūsų erą medžioklėje. Šiais laikais kyudo praktikuojamas kaip kovos menas, kaip ceremonija ir kaip asmeninio tobulėjimo kelias.

LKF šių metų spalio 8 d. šventė šešerių metų sukaktį. Per tą laiką federacija organizavo tarptautinius seminarus, surengė keturis čempionatus, taip pat kasmet dalyvauja tarptautiniuose seminaruose ir egzaminuose, o pernai dalyvavo antrą kartą rengtame pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)