N. Kočergina distanciją įveikė per 22 min. 23,7 sek. ir užėmė 53-ią vietą. Lietuvė pateko į persekiojimo lenktynes ir pasiekė geriausią sezono rezultatą. Iki šiol aukščiausią vietą šiame sezone N. Kočergina buvo užėmusi Austrijoje, kurioje finišavo 57-a.

Kita Lietuvos atstovė Natalija Paulauskaitė, šaudydama gulėdama, padarė vieną klaidą, bet stovėdama neklydo. Tiesa, trasoje lietuvė buvo gana lėta ir užėmė 86-tą vietą (23:40,7 min.) tarp 95 sportininkių.

Nesunkią pergalę šventė baltarusė Darija Domračiova. Ji šaudykloje nepadarė klaidų ir užfiksavo fantastišką laiką – 19 min. 57,8 sek.

D. Domračiova distanciją pradėjo sąlyginai lėtai, bet antrame ir trečiame ratuose buvo gerokai greitesnė.

Antra liko pasaulio taurės bendros įskaitos lyderė suomė Kaisa Makarainen (1 baudos ratas, 20:24,7), o paskutinę, trečią, vietą ant podiumo iškovojo vokietė Laura Dahlmeier (20:48,2).

Bendroje pasaulio taurės įskaitoje pirmaujanti K. Makarainen turi 612 taškų. Iškart už jos rikiuojasi D. Domračiova (560 tšk.) ir ukrainietė Valja Semerenko (479 tšk.).

Šeštadienį vyks tiek moterų, tiek vyrų persekiojimo lenktynės. Moterims teks įveikti 10 km, o vyrams – 12,5 km.

Be N. Kočerginos šeštadienį startuos ir Tomas Kaukėnas, kuris vyrų sprinte buvo 58-tas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!