Įpusėjus finalui, kuris vyksta iki 18-os laimėtų vieno žaidėjo partijų, M. Selby atsiliko 5:10, tačiau tuomet surengė įspūdingą spurtą 10:2 ir pats išsiveržė į priekį – 15:12.

Nors dukart iš eilės planetos čempionas R. O'Sullivanas nė nemanė statyti į kampą savo lazdos, jo klaida 32-os partijos viduryje (pirmaujant 56:0) suteikė auksinį šansą M. Selby, kuris juo pasinaudojo ir, sumušęs visus ant stalo likusius kamuoliukus, laimėjo partiją 62:56 bei visą susitikimą rezultatu 18:14.

Po istorinės pergalės M. Selby, kuris pagaliau iškovojo taip trokštą trigubą snukerio karūną (per savo karjerą jau laimėjo visus tris prestižiškiausius turnyrus – pasaulio pirmenybes, „The Masters“ varžybas ir Jungtinės Karalystės čempionatą) rėžė trumpą, bet labai jautrią kalbą.

„Tai – svajonės išsipildymas. Mano tėvas mirė nuo vėžio, kai man buvo tik 16 metų, t. y. dviem mėnesiais anksčiau negu aš tapau profesionaliu žaidėju. Jo paskutiniai žodžiai buvo: „Noriu, kad tu taptum pasaulio čempionu“. Aš jam pasakiau, kad vieną dieną aš tai tikrai padarysiu – klausimas čia tik „kada“, o ne „ar“. Laimei, ši diena atėjo“, – emocingai tarė jis.

Už pergalę finale M. Selby atiteko gražuolė taurė ir 300 tūkst. svarų sterlingų čekis.

M. Selby tai buvo antrasis pasaulio čempionato finalas. Pirmąjį 2007 metais jis 13:18 pralaimėjo Johnui Higginsui, nors vienu metu nuo rezultato 4:12 buvo priartėjęs iki 13:14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)