Prie padavimų linijos ukrainietis ėjo esant rezultatui 3:2, o padavimų serija baigėsi vilniečiams jau pirmaujant net 20:3.

„Kaip visada, po sužaisto taško su vaikinais susirinkome ratu ir aš pasakiau: „Vaikinai, rezultatas jau galėjo būti 5:0, nes du taškus varžovai pelnė po mūsų klaidų. Mums reikia nustoti klysti ir priversti juos pačius priiminėti, o patiems organizuoti atakas ir pelnyti taškus savo pastangomis“. Tuomet ėjau prie padavimų linijos. Mano nuomone, padavimas yra mano stipriausias tinklinio elementas. Tam daug dėmesio skyriau nuo karjeros pradžios, – pasakojo D. Šlominas.

Pradžioje padavinėjau į žaidėją, kuris buvo pirmoje zonoje, nes tai yra mano mėgstamiausia kryptis. Priimantis žaidėjas su padavimu susitvarkė, stengėsi tiksliai perduoti kamuolį jungiančiam žaidėjui, bet pelnyti taškų varžovams nepavyko. Po 3-4 padavimų aš nusprendžiau pakeisti kryptį ir pradėjau padavinėti į 6 ir 5 zonas, kur tuo buvo libero žaidėjas ir antras priėmėjas. Jie su šia užduotimi tvarkėsi labai sunkiai.

Kai rezultatas buvo 8:2, prasidėjo techninė pertraukėlė. Po pertraukos aš ir toliau padavinėjau ta pačia kryptimi, net esant tokiam rezultatui nenorėjau rizikuoti, kadangi mes pradėjome gerai tverti užtvaras, žaisti gynyboje ir organizuoti kontratakas. Vaikinai įgavo pasitikėjimo visuose tinklinio elementuose ir pas juos pradėjo gautis absoliučiai viskas“.

Vilniaus ekipos legionierius pabrėžė, kad profesionaliame sporte svarbiausia visada išlikti susikaupusiam, todėl ilga serija jo iš vėžių neišmušė.

„Turėjau didelį norą pasiekti naują Baltijos lygos rekordą pagal mažiausiai varžovų surinktus taškus, bet mums truputį pritrūko. Mano nuomone, profesionalus žaidėjas niekada negali prarasti koncentracijos oficialių varžybų metu – nesvarbu, koks rezultatas“, – teigė ukrainietis.

D. Šlominas sostinės „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipoje rungtyniauja jau antrą sezoną. Pernai jis tapo daugiausiai neatremiamų padavimų (47) atlikusiu tinklininku visoje Baltijos lygoje.

Įdomus faktas, kad jungiančiojo pozicijoje tinklininkas pradėjo rungtyniauti tik sulaukęs 21-erių metų. Iki tol jis buvo opozitas (diagonalinis puolėjas).

Primename, kad vilniečiai Latvijoje šventė pergalę rezultatu 3:0 (25:15, 25:11, 25:7).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)