Kanojininkas Henrikas Žustautas iš Azerbaidžano grįžo su auksu, plaukikas Andrius Šidlauskas savo apdovanojimų kolekciją papildė ne tik aukso bei sidabro medaliais, bet ir žaidynių rekordu, bronza Baku sužibo badmintonininkui Kęstučiui Navickui, paplūdimio tinklininkėms Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei, sambo imtynininkams Rūtai Aksionovai ir Radvilui Matukui.

Iš viso žaidynių programoje buvo 20 sporto šakų, iš jų 16 – olimpinių. Sportininkams buvo išdalyti 253 medalių komplektai. Turbūt stipriausius dalyvius subūrė dziudo imtynės, nes šios sporto šakos Europos žaidynių turnyras vyko kartu su Europos čempionatu, tad patiems stipriausiems atiteko po du medalius. Daugumos kitų sporto šakų varžybose irgi netrūko olimpinių, pasaulio ir Europos čempionų ar prizininkų, kai kam nuo Baku prasidėjo kelias olimpinių kelialapių link.

Iki 2015 m. Europa vienintelė neturėjo visą regioną ir daug sporto šakų apimančio renginio. Sprendimas rengti žaidynes buvo priimtas 2012 m. gruodį Romoje vykusioje Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) generalinėje asamblėjoje.

Prieš metus vykusiose Europos žaidynėse varžėsi ir būsimi Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviai – badmintonininkė Akvilė Stapušaitytė, dviračių sporto atstovė Daiva Tušlaitė, imtynininkas Edgaras Venckaitis, dziudo imtynininkė Santa Pakenytė, šaulys Ronaldas Račinskas, kanojos irkluotojas Henrikas Žustautas bei baidarių irkluotojai Ignas Navakauskas, Ričardas Nekriošius, Andrejus Olijnikas, Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją