Ketvirtadienį Lietuvos vyrų porinė keturvietė - Dominykas Jančionis, Žygimantas Gališanskis, Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius - laimėjo antrą pusfinalio plaukimą (5 min. 46,17 sek.), aplenkusi varžovus iš Australijos (5:46,40), Šveicarijos (5:46,59), Ukrainos (5:47,30), Italijos (5:51,72) ir JAV(5:54,930).

Lietuvos irkluotojų laikas tarp dvylikos pusfinalio įgulų buvo absoliučiai geriausias.

Porinių dviviečių varžybose į pusfinalį pateko R. Maščinskas ir S. Ritteris

Vyrų porinių dviviečių valčių varžybose nesunkiai į pusfinalį pateko Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris.

Nuo pat trečio ketvirtfinalio plaukimo starto lyderiais tapę Lietuvos irkluotojai 2000 m nuotolį įveikė per 6 minutes 16,46 sekundes ir net 2,85 sekundės aplenkė antrą vietą užėmusius australus Jamesą McRae'ų bei Alexanderį Belonogoffą.

Vietą pusfinalyje užsitikrino ir trečią vietą šiame plaukime užėmę Italijos irkluotojai Giacomo Gentilis ir Romano Battistis (6:21,50).

Tarp 24 pusfinalyje plaukusių įgulų R. Maščinsko ir S. Ritter dueto rezultatas buvo ketvirtas. Greičiau už lietuvius ketvirtfinalyje plaukė tik ketvirtame plaukime pirmas tris vietas užėmusios įgulos - prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androidiasas (6:15,27), norvegai Nilsas Jakobas Hoffas ir Kjetilas Borchas (6:16,12) bei britai Johnas Collinsas ir Jonathanas Waltonas (6:16,34).

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl vienuolikos kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

R. Maščinsko ir S. Ritter duetas 2013 metais Pietų Korėjoje vykusiose planetos pirmenybėse iškovojo sidabrą, o pernai Olandijoje tenkinosi ketvirta vieta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)