Čarny Bore vykusiame antrame Lenkijos taurės turnyre Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas“ auklėtinė svorio kategorijoje iki 69 kilogramų nepaliko vilčių lenkei Weronikai Sszukalai, pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininkei Emese Elekes iš Vengrijos, pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų trečios vietos laimėtojai Jevgenijai Andreičikovai iš Baltarusijos. Finalo imtyje D. Domikaitytė įveikė savo principinę varžovę šių metų Europos jaunimo (U23) čempionato sidabro medalio laimėtoją austrę Martiną Kuenz.

„Kiek daugiau nei per metus Danutė austrei pralaimėjo du svarbius susitikimus. Ypač skaudi nesėkmė buvo pernai pasaulio čempionate Las Vegase, kuomet sprendėsi olimpinių kelialapių dalybos. Antrąsyk austrė buvo pajėgesnė Baku vykusiose Europos žaidynėse. Suprantama, kad turnyras Lenkijoje nėra tokio kalibro, kaip minėti. Tačiau pergalė Čarny Bore yra svarbi psichologiniu aspektu. Šį kartą savo išskirtinėmis fizinėmis savybėmis pasižyminti austrė neįstengė pelnyti nei vieno taško, o D. Domikaitytė demonstravo ypatingai greitą, tikslų ir dinamišką kovos būdą ir pelnytai nugalėjo „sausai“, - pasakojo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Tarptautiniame turnyre kovojo 90 imtynininkių iš dvylikos valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)