„Žinoma, galėjau kabintis į pergalę. Tačiau pritrūkau funkcionalumo. Pirmoje kovoje labai pavargau, po jos jaučiausi visiškai išsikrovęs“, - teigė 28-erių metų atletas, svorio kategorijos iki 97 kg aštuntfinalyje surėmęs pečius su gruzinu Elzbaru Odikadze.

Debiutinė dvikova lietuviui susiklostė nesėkmingai – antrame kėlinuke teisėjai sustabdė kovą, nes dviem metais jaunesnis gruzinas susikrovė įtikinamą 11 taškų persvarą. Rinktinės treneris Sergejus Kasimovas dar apeliavo teisėjo sprendimą, tačiau po vaizdo peržiūros arbitrai M. Rumbučiui pridėjo tašką, bet to vis tiek nepakako, kad kova būtų tęsiama. Laisvosiose imtynėse nugalėtoju iškart skelbiamas atletas, susikrovęs 10 ir daugiau taškų pranašumą.

Netrukus po kovos M. Rumbutis jau sėdėjo tribūnoje ir stebėjo, kaip E. Odakidzė vieną po kito įveikė du konkurentus ir pateko į finalą, taip atverdamas lietuviui galimybę kovoti dėl bronzos paguodos imtyje.

Turnyro dėl trečios vietos pusfinalyje lietuviui teko kovoti su slovaku Jozefu Jaloviaru.

Nors Slovakijos sportininkas buvo išsiveržęs į priekį, lietuvis nenuleido rankų. Bet po dar vienos sėkmingos J. Jaloviaro atakos M. Rumbučiui nebebuvo kur trauktis. Jis mėgino pulti priešininką, tačiau nuaidėjusi kovos pabaigą skelbianti sirena tuo pačiu paskelbė ir Lietuvos atleto pasirodymo Europos žaidynėse pabaigą.

„Šis varžovas man buvo parankus, antrą kovą tikrai galėjau laimėti. Gal kiek pavėlavau atlikti paskutinę ataką. Ją dar tik ruošiau, kai buvo likusi minutė. O po to, kai pakėliau galvą, jau teturėjau devynias sekundes. Jau buvau sėkmingai pradėjęs ataką, tačiau neapskaičiavau laiko“, - tikino M. Rumbutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)