Ši priešininkė puikiai pažįstama lietuvei, kuri pirmavo 1:0, vėliau atsiliko 1:2 ir išlygino santykį 2:2, – jos ne kartą tarpusavyje susidūrė treniruočių stovyklose.

Galutinėje įskaitoje lietuvė pasidalino 5-6 vietas.

„Viską dariau teisingai, tačiau ji labai sėkmingai kontratakavo“, - paaiškino nesėkmingai susiklosčiusią dvikovos pabaigą Lietuvos sportininkė.

Lemiamas imtynininkių kovas ilgamečio Azerbaidžano vadovo H. Alijevo vardu pavadintoje arenoje kartu su maždaug 6000 žiūrovų stebėjo ir jo sūnus, dabartinis šalies prezidentas Ilhamas Alijevas su žmona.

G. Blekaitytė burtais iškart pateko į į ketvirtfinalį, o kelią į pusfinalį prasiskynė savo jėgomis, kai paguldė ant menčių 2012 metų Europos čempionato prizininkę 20-metę austrę Sabriną Seidl.

Tačiau Kelią į finalą daugkartinei Lietuvos čempionei G. Blekaitytei užkirto rusė Svetlana Lipatova, pusfinalyje įrodžiusi savo pranašumą prieš lietuvę.

Gimnastas R. Guščinas pateko į finalą

Žaidynių antrą dieną varžėsi Lietuvos gimnastai Vaida Žitinevičiūtė ir Rokas Guščinas. Antra kvalifikacijos diena buvo sėkmingesnė Rokui. Jis surinko 82,299 balo ir pateko į daugiakovės finalą. Bendroje įskaitoje R. Guščinas užėmė 24-ą vietą, o finalą pateko 18, bet kiekviena šalis į lemiamą gali deleguoti tik po vieną atstovą, tad mūsų atletas palypėjo aukštyn ir įveikė atrankos barjerą.

Rokas Guščinas

V. Žitinevičiūtė į finalą nepateko. Gimnastei geriausiai sekėsi atlikti šuolį - teisėjai jai skyrė 13,183 balo, šioje rungtyje sportininkė užėmė 16-ą vietą.

„Atvažiavau kuo geriau pasirodyti, norėjau atsidurti maždaug viduryje, bet nepavyko. Kažkiek pritrūko sėkmės. Pirmą dieną jaučiau labai didelį spaudimą - įeini į areną, o joje daugybė sirgalių. Nors teko dalyvauti varžybose, kuriose daug žiūrovų, bet tokio streso nejaučiau. Galbūt dėl to, kad čia viskas kitaip organizuota - buvo vedantieji, skyrėsi laiko skaičiavimas. Europos čempionatuose nežinai, kiek turi laiko iki starto, o čia pradeda skaičiuoti nuo 20, tai kėlė įtampą“, - pasakojo gimnastė.

R. Guščinas varžybas pradėjo nuo šuolio už kurį pelnė 13,733 balo. Už pratimus ant lygiagrečių teisėjai gimnastui skyrė 14 balų, už pratimus ant skersinio – 13,766 balo. Geriausiai per dviejų dienų kvalifikaciją R. Guščinas atliko pratimus ant žiedų – šioje rungtyje sportininkas užėmė 10-ą vietą.

Kaip niekada anksčiau dabar jaučiau labai didelę psichologinę įtampą, gal dėl to, kad su mumis dalyvavo vietos sportininkai. Tikėjausi nesunkiai patekti į finalą, bet pirmą dieną pradėjau prastai, todėl atsirado spaudimas, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi,“ – džiaugėsi sportininkas.

Finalas vyks trečiadienį. R. Guščinas yra gerai nusiteikęs ir pasitiki savo jėgomis.

„Dabar pailsėsiu, psichologinės įtampos nebebus, nes jau pripratau. Dėl prizinių vietų bus sunku kovoti, bet žinau, kad galiu pasirodyti geriau, todėl be įtampos sieksiu geresnio rezultato.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)