Birželio pabaigoje miesto vadovai Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizaciniam komitetui perdavė raktus nuo naujo velodromo. Tai buvo paskutinė žaidynėms paruošta arena. Šiuo metu visos arenos yra puošiamos oficialia Rio de Žaneiro žaidynių atributika. Žaidynių organizacinis komitetas dalinasi naujausiomis arenų nuotraukomis iš paukščio skrydžio.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių.

Pirmą kartą žaidynių istorijoje dalyvaus ir pabėgėlių olimpinė komanda. Į 2016-ų metų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir 7 futbolo stadionuose. Lietuvai žaidynėse atstovaus 68 atletai.

Didžiasaliečių sukurtas „Giliukas“ – tapo Lietuvos olimpiečių talismanu

Artėjant Rio olimpinėms žaidynėms, Lietuvos olimpinė akademija, siekdama didinti vaikų ir jaunimo domėjimąsi sportu ir bendruomeniškumą, surengė konkursą, kurio metu kvietė Lietuvos globos namų auklėtinius sukurti talismaną mūsų šalies sportininkams.

Konkurse dalyvavo ir Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centras. Vaikai siuvome, nėrė, klijavo „Giliuką“. Kodėl būtent „Giliuką“? Nuo seno Lietuvoje ąžuolas laikomas jėgos, tvirtumo, stiprybės simboliu. Stipruolis ąžuolas išauga iš mažo giliuko, kuris nepabūgdamas sunkumų, įveikdamas iškylančias kliūtis, leidžia šaknis į Lietuvos žemę.

Talismanas „Giliukas“ simbolizuoja atkaklumą, stiprybę, tikėjimą savo jėgomis ir tvirtų užsibrėžtų tikslų siekius. Vasaros pradžioje paaiškėjo, kad didžiasaliečių sukurtas „Giliukas“ tapo nugalėtoju.

Į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) pakviesti centro atstovai. Ten vyko globotinė Monika Potockaitė, kurią palydėjo vadovės Jekaterina Možeika ir Jovita Stamulienė. Konkurso organizatoriai įteikė prizus – marškinėlius, kepurėles ir diplomus.

Talismanas „Giliukas“ iš M. Potockaitės rankų buvo perduotas Lietuvos olimpinės misijos vadovui Einiui Petkui. Vadovas pažadėjo, kad „Giliukas“ visų žaidynių metu bus olimpinėje būstinėje Rio de Žaneire. Tikimasi, kad „Giliukas“ neš sėkmę mūsų šalies atletams.

"Giliukas" ir jo autorė LTOK būstinėje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)