Sąraše esantys sportininkai gali būti pakviesti tyrimams bet kuriuo metu. Sąraše yra Rusijos lengvosios atletikos rinktinės lyderių pavardės: Jelena Isinbajeva, Jekaterina Koneva, Darja Klišina, Aleksandra Menkova, Anna Čičerova ir Sergejus Šubenkovas.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas jau anksčiau dopingo vartojimu kaltintiems lengvaatlečiams: Jelenai Lašmanovai, Marijai Savinovai, Tatjanai Černovai, Lilijai Šobuchovai, Aleksandrui Jargunkinui, Julijai Zaripovai ir kitiems.

Vasario 3 d. dukart olimpinė šuolių su kartimi čempionė J. Isinbajeva grasino skandalu, jei Rusijos lengvaatlečiams toliau galios draudimas dalyvauti 2016 metų Rio olimpinėse žaidynėse.

Rusijos dviratininkė diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo

Dukart Europos dviračių treko čempionė rusė Jelena Brežniva už antidopingo taisyklių pažeidimą diskvalifikuota ketveriems metams. Apie tai vasario 4-ą dieną pranešė Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA). Bausmė bus skaičiuojama nuo 2015 metų birželio 22 d.

26-erių metų J. Brežniva Rusijos dviračių treko rinktinei atstovavo nuo 2008-ų. Ji dukart komandinio sprinto Europos čempionė (2013 ir 2014 metų), o 2013 metais keirino rungtyje iškovojo Senojo žemyno pirmenybių bronzos medalį. Dviratininkė yra Rusijos nusipelniusi sporto meistrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)