Draugai, komandos bičiuliai, „Altopack-Eppela Coppi“ klubo, kuriam atstovavo dviratininkas, vadovai, buvę klasiokai, gausi dviračių sporto bendruomenė šeštadienį atsisveikino su netikėtai mirusiu jaunu lietuviu, praneša portalas „La Nazione“.

Į paskutinę kelionę L. Rumšą palydėjo sielvarto sugniuždyti artimieji – tėvas Raimondas ir mama Edita, brolio neteko jų duktė Rasa ir sūnūs Raimondas bei Renatas, su mylimuoju atsisveikino ir Lino mergina.

Italijos prokuratūra pradėjo tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti 21-erių Lietuvos dviratininko L. Rumšo mirties priežastis. Konstatuota, kad antradienio rytą namuose rasto negyvo jaunuolio mirtis nėra smurtinė, tačiau pirminių medikų išvadų, dėl kokių priežasčių užgeso sveikatos problemomis niekad nesiskundžiusio sportininko gyvybė, dar teks palūkėti.

Manoma, kad mirties priežastimi galėjo tapti širdies problemos.

Primename, kad lietuvis buvo rastas sukniubęs savo namų virtuvėje antradienio rytą. Brolį radęs Raimondas Rumšas jaunesnysis iškvietė greitąją pagalbą, bet visi bandymai gaivinti sportininką buvo bevaisiai.

Pirmadienį, likus parai iki mirties Linas Rumšas, lydimas savo brolio Raimondo, apsilankė „San Luca“ ligoninėje. Tuomet blogai pasijutęs dviratininkas skundėsi dusuliu, pranešama, kad jis buvo nualpęs. Lukos miesto ligoninėje vaikiną ištyrę gydytojai nenustatė jokių sveikatos problemų.

Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas sėkmingai žengė savo tėvo, buvusio dviratininko Raimondo Rumšo pėdomis, gynė įvairaus amžiaus šalies rinktinių garbę. „Altopack-Eppela Coppi“ mėgėjų komandai atstovavęs dviratininkas balandžio 17 dieną Italijoje iškovojo trečią vietą 55-ą kartą surengtose jaunimo (iki 23-ejų metų) lenktynėse „Gran Premio Sportivi Poggio alla Cavalla“.

Prieš mirtį L. Rumšas tris dienas iš eilės startavo varžybose. Dar vienas startas jo laukė pirmadienį, bet sportininkas nusprendė pasitraukti dėl prastos savijautos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)