- Ar tikėjotės, kad Jūs ir Jūsų auklėtinė būsite taip įvertintos?

- Tokie įvertinimai nėra netikėti. Jie tik atspindi mano ir Rasos bendrą darbą, glaudų ryšį ir pasiektus rezultatus. Jei treneris ir auklėtinis susikalba ir vieningai dirba, galima pasiekti tikrai nemažai, svarbiausia žinoti, kada netrukdyti.

- Kaip šiemet sekėsi Jūsų treniruojamiems sportininkams?

- Šiuo metu treniruoju bent šešis aukšto meistriškumo sportininkus. Jie varžosi skirtingose distancijose, nuo sprinto iki maratono. Džiaugiuosi, kad mano auklėtiniai, iš „Kauno maratono klubo“, šį sezoną demonstravo puikius rezultatus. Europos lengvosios atletikos čempionate R. Drazdauskaitė puikiai pasirodė ir užėmė 7-ą vietą nelengvoje trasoje. Remigijus Kančys Vilniaus maratone pagerino savo asmeninį rezultatą ir tapo maratono nugalėtoju. Šie sportininkai taip pat susišlavė daugybe kitų, Lietuvoje vykusių, varžybų apdovanojimų.

- Kuo ypatingas trenerio darbas?

- Dirbant trenere išgyveni viską, ką jaučia rezultatų siekiantis sportininkas, tiesiog „sergi“ už jį. O tai ne tik didelis ir sunkus fizinis, bet ir psichologinis krūvis. Treneris turi būti ne tik treniruočių planų sudarinėtojas, bet ir geras draugas, patarėjas ir psichologas. Kartu džiaugiamės pergalėmis, kartu liūdime jei nepasiseka. Svarbiausia, kad nepasisekus nenuleidžiame rankų, o susiimame ir judame pirmyn. 

- Kada treneriui būna sunkiausia?

Sunku, kai stebėdama savo auklėtinio varžybas nebegaliu jam niekuo padėti. Bet jei per treniruotes viskas buvo daroma gerai ir sportininkas yra visapusiškai pasiruošęs, auklėtinis žinos kaip pradžiuginti save ir trenerį.

- Kas yra geras treneris ir kaip tokiu tampama?

- Norint būti geru treneriu, svarbiausia būti geru žmogumi, suprantančiu savo darbą. Treneris yra tarsi skulptorius, kuris lipdo kažką ypatingo iš sportininko. Siekiant gerų rezultatų, treneris turi būti gerbiamas savo sportininkų, o norint užsitikrinti jų pagarbą, reikia stengtis elgtis teisingai. Tiesa, sunku ką nors pasiekti, jei tarp trenerio ir auklėtinio nėra abipusio pasitikėjimo ir treneris su sportininku išsikelia skirtingus tikslus.

- Ar sportininkams yra svarbu, kad jų treneris pats būtų pasiekęs aukštų rezultatų?

- Sportininkus trenerio pasiekimai motyvuoja. Žinojimas, kad treneris yra dalyvavęs varžybose, apie kurias sportininkas dar tik svajoja, jam suteikia vilčių tai pasiekti pačiam. O ir treneris, dalyvavęs olimpiadoje, pasaulio ar Europos čempionatuose, sportininkui gali suteikti daug naudingų patarimų ar žinių iš savo patirties. Tai auklėtinius skatina ir papildomai, nes sportininkai paslapčia tikisi pagerinti savo trenerio rezultatus.

- Kokį maloniausią komentarą esate išgirdusi apie save per treniruotes?

- Pats mieliausias mano girdėtas komentaras buvo: trenere, jūs šiandiena gražiai atrodote (juokiasi). Tokius žodžius yra tikrai malonu išgirsti iš savo auklėtinių.

- Kokie svarbiausi planai kitam sezonui?

- Kito sezono jėgos ir mintys bus sutelktos pasaulio lengvosios atletikos čempionatui Pekine. Pamėginsime jame pasirodyti taip gerai, kaip tik galime. Taip pat jau pradėsime ruoštis 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadai. Į ją planuoju vykti su trimis auklėtiniais: R. Drazdauskaite, Monika Juodeškaite ir R. Kančiu. Tiesa, pakliūti į svarbiausias varžybas galimybių turi dar du auklėtiniai. O kaip viskas bus iš tikrųjų, pamatysim ateityje.