H. Žustautas vienviete kanoja 200 metrų plaukimo pusfinalyje buvo antras (38,737 sek.), o finale distanciją įveikė pirmas per 40,064 sek. ir iškovojo aukso medalį.

Už 20-mečio lietuvio nugaros liko sidabrą laimėjęs vietinių sirgalių numylėtinis, keturiskart pasaulio čempionas Valentinas Demjanenka (40,142 sek.) iš Azerbaidžano.

„Galvojau, kad mane nušvilps, nes aplenkiau azerbaidžanietį, bet žmonės buvo draugiški, pasveikino. Esu labai patenkintas. Išvažiuodamas tenorėjau medalio, o viltys apie auksinį lindėjo nebent giliai širdyje. Ir finišavęs nesupratau, kurią vietą užėmiau, galvojau, kad būsiu antras, trečias arba ketvirtas. Tik paskui švieslentėje pamačiau, kad esu pirmas, ir apėmė žodžiais neapsakomas jausmas“, – pasakojo H. Žustautas.

Jis tapo pirmuoju istorijoje Lietuvos sportininku, kurio dosjė papuošė Europos žaidynių čempiono titulas.

Ir pačiam H. Žustautui iš Azerbaidžano parsivežtas medalis - brangesnis nei pernai iškovotas pasaulio jaunimo čempionato auksas.

„Įsirašiau į istoriją“, – džiūgavo kanojininkas, pelnęs ir Europos olimpinių komitetų įsteigtą premiją - 4 tūkst. eurų.

Bet kol kas užtarnautu poilsio H. Žustautui nė nekvepia - sezonas tik artėja prie kulminacijos, o ji, turint omenyje Lietuvoje užsimezgusią konkurenciją tarp kanojininkų, žada būti itin intriguojanti.

Liepos 3-5 d. Lietuvos čempionate Trakuose H. Žustautas bandys dar kartą palikti namuose Londono olimpinį vicečempioną Jevgenijų Šukliną - sportininkai varžysis dėl vienintelio kelialapio į rugpjūtį Milane (Italija) vyksiantį pasaulio čempionatą, kuriame bus kovojama dėl vietų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Tiesa, kad ir kuris iš atletų laimėtų šią dvikovą, kitais metais ji kartosis, kadangi olimpinis kelialapis skiriamas šaliai, o ne konkrečiam kanojininkui. Todėl savo vertę H. Žustautui bei J. Šuklinui teks įrodyti ir kitame sezone.

Bet kol kas būtent vyresniam kolegai ir konkurentui H. Žustautas dėkingas už žaibišką progresą.

„Konkurencija Lietuvoje leidžia man labai greitai eiti į priekį. Jei laimi Lietuvoje, ir tarptautinėje arenoje gali varžytis dėl pirmos vietos“, – pastebėjo H. Žustautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)