Turnyro nugalėtojomis tapo rusės Julia Alabakina ir Ksenia Dabiža (3 reitingas), finale 2:1 (21:17, 15:21, 15:9) įveikusios Azerbaidžano tinklininkes Vivian Da Conceicao Cunhą bei Zinaidą Liubymovą (8 reitingas).

Pajėgiausia Lietuvos pora, pirmą turnyro reitingo turinčios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė, šeštadienį iškovojo tris iš eilės pergales ir pirmą pralaimėjimą patyrė pusfinalyje. Jame lietuvės vėl susidūrė su Azerbaidžano atstovėmis Vivian Da Conceicao Cunha bei Zinaida Liubymova , kurias jau buvo įveikę antrame turnyro rate.

Pusfinalyje Lietuvos pora, siaučiant stipriems vėjo gūsiams, sugebėjo išnaudoti oro sąlygas ir laimėjo pirmą setą 21:18. Tačiau azerbaidžanietės, kurioms gausiai patarimus dalijo jų treneris iš Brazilijos, sugebėjo išplėšti pergalę antrame sete 22:20, o praradusios iniciatyvą šeimininkės nebeatsigavo ir pralaimėjo trečią setą 11:15.

Supykusios pačios ant savęs Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė visą įniršį išliejo mažajame finale, vos per 25 min. sutriuškindamos Baltarusijos atstoves Viktoriją Šalajevskają ir Viktoriją Siakretavą (11 reitingas) 2:0 (21:10, 21:12).

Po rungtynių lietuvės kalbėjo: „Mes turbūt esame labiau patyrusios žaisti esant dideliam vėjui nei baltarusės ir sugebėjome išnaudoti šį pranašumą, mūsų technika taip pat buvo geresnė. Dėl šalčio ir vėjo labai nepergyvenome, nes jau pirmadienį, pažiūrėję orų prognozę ir pamatę +13 laipsnių ir lietų, tokioms oro sąlygoms nusiteikėme. Visgi kur kas svarbiau yra ne užimta vieta, o pats žaidimas, kuris mums bent jau šiandien ryte pusfinalyje visiškai nesiklijavo. Tiesiog reikia mokytis ir daryti mažiau savo klaidų, tuomet ir atsiras pergalės“.

Zinaida Liubimova, Azerbaidžanui atstovaujanti tinklininkė gyrė Lietuvos sirgalius: „Mes neliūdime pralaimėję finalą, nes tai buvo lygi ir graži kova prieš stiprias varžoves. Sakyčiau, kad net sunkesnis mačas buvo pusfinalyje su lietuvėmis, nes labai sudėtinga psichologiškai žaisti prieš komandą, kurią taip stipriai palaiko sirgaliai, tai jai suteikia daug pranašumo ir papildomų jėgų“.

Antroji Lietuvos pora Karolė Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė, patekusi tarp geriausių 8 komandų, sekmadienį 0:2 (18:21, 16:21) pralaimėjo pirmą mačą baltarusėms Viktorijai Shalajevskajai ir Viktorijai Siakretavai ir drauge su ukrainietėmis Elizaveta Sulima ir Darya Udovenko pasidalino 7-8 vietas. Kitos Lietuvos poros Erika Kliokmanaitė su Irina Zobnina bei Urtė Andriukaitytė su Migle Mazurkevičiūte turnyre užėmė 13-16 vietas.

Vos pasibaigus R. Europos čempionato etapui, už kelių dienų Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė išvyksta į Čekiją, kur dalyvaus prestižinėse FIVB Pasaulio turo varžybose „Prague Open“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)