I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė nepalūžo po nesėkmingo pirmo seto ir spurtavo antro seto pradžioje, tačiau rusės išlygino ir persvėrė rezultatą. Antro seto pabaigoje Rusijos atstovės turėjo daugybę galimybių vienu tašku užbaigti rungtynes, tačiau mūsiškės nuolat išlygindavo rezultatą.

Daug abiejų komandų jėgų pareikalavęs antrasis setas visgi sėkmingiau susiklostė mūsiškėms, kurios po to su įkvėpimu pradėjo lemiamą trečią setą ir jame turėjo nedidelę persvarą. Seto pabaigoje sužaidusios sėkmingą atkarpą, I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė įgijo didesnį taškų pranašumą, kurio varžovės nesugebėjo panaikinti.

Tai pat sekmadienį aštuntos pagal reitingą Lietuvos paplūdimio tinklininkės pusfinalyje po 54 minutes trukusios trijų setų kovos 1:2 (16:21, 21:19, 10:15) turėjo pripažinti į finalą iškopusių 20-ų pagal skirstymą lenkių Katarzynos Kociolek ir Dorotos Strag pranašumą.

Tai buvo vienintelis mūsiškių pralaimėjimas čempionate. I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pogrupyje taip pat laimėjo visas trejas rungtynes, vėliau aštuntfinalyje 2:0 (21:14, 21:17) nugalėjo olandes Julią Wouters bei Lauri Luijken (23 reitingas), o ketvirtfinalyje 2:1 (21:23, 21:17, 15:11) įveikė šveicares Dunją Gerson bei Laurą Caluori (29 reitingas).

K. Dabiža ir N. Makroguzova pusfinalyje per 34 minutes dvejuose setuose 0:2 (13:21, 20:22) pralaimėjo trečioms pagal reitingą Europos žaidynių nugalėtojoms šveicarėms Ninai Betschart ir Nicolei Eiholzer.

Šios Šveicarijos tinklininkės iškovojo Europos jaunimo čempionato aukso medalius. Finale N. Betschart ir N. Eiholzer per 39 minutes 2:0 (21:19, 21:18) įveikė lenkes K. Kociolek bei D. Strag.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)