Lenkijos pora yra praėjusių metų Europos jaunimo (iki 22 metų) vicečempionės, o šiame čempionate kol kas žengia be pralaimėjimų.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pogrupyje taip pat laimėjo visas tris rungtynes, vėliau aštuntfinalyje 2:0 (21:14, 21:17) nugalėjo olandes Julią Wouters bei Lauri Luijken (23 reitingas), o ketvirtfinalyje 2:1 (21:23, 21:17, 15:11) įveikė šveicares Dunją Gerson bei Laurą Caluori (29 reitingas).

Lietuvai atstovaujanti vaikinų Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio komanda jau baigė savo pasirodymą Europos jaunimo čempionate. Lietuviai (22 reitingas) aštuntfinalyje 0:2 (13:21, 16:21) neprilygo vieniems čempionato favoritų, praėjusių metų pasaulio jaunimo čempionams lenkams Kacperui Kujawiakui ir Michalui Brylui (3 reitingas). A. Rumševičius ir L. Každailis bendroje įskaitoje pasidalino 9-16 vietas ir uždirbo 40 pasaulio reitingo taškų.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė Europos jaunimo čempionato mažajame finale žais su rusėmis Ksenija Dabiža bei Nadežda Makroguzova (7 reitingas). Rusijos duetas pusfinalyje dvejuose setuose 0:2 (13:21, 20:22) pralaimėjo trečioms pagal reitingą Europos žaidynių nugalėtojoms šveicarėms Ninai Betschart ir Nicolei Eiholzer.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją