Daug jėgų išnaudojusios ir pačioje pabaigoje pavytos merginos antrame etape atitinkamai liko 60-oje ir 46-oje vietoje, o etapą laimėjo olandė Kristen Wild iš „Giant-Shimano“, kuri 113,7 km įveikė per 2 val 48 min ir 49 sek.

Po daug jėgų pareikalavusio antrojo etapo, penktadienį trečiame lenktynių etape I. Čilvinaitė padėjo savo komandos draugėms, o vėliau nusiėmė ir lenktynių nebaigė. Etapą laimėjo buvusi lietuvės komandos draugė italė Giorgia Bronzini iš „Wiggle Honda“ komandos, „Rusvelo“ komandoje geriausiai pasirodė Olga Zabelinskaya, kuri etapo finiše liko 12-oje vietoje.

Bendroje lenktynių įskaitoje nesunkiai nugalėjo olandė K. Wild, kuri šiemet jau laimėjo dvejas daugiadienes ir tiek pat klasikinių lenktynių. Antra liko ir nugalėtojai 18 sek pralaimėjo amerikietė Shelley Olds iš „Ale Cipolini“, o trečioje vietoje finišavo G.Bronzini, jos laikas 22 sek prastesnis nei lenktynių nugalėtojos.

„RusVelo“ komandoje geriausiai pasirodė rusės O. Zabelinskaya ir Aizhan Zhaparova, kurios nuo nugalėtojos atsiliko po 38 sek ir finišavo 15-oje ir 16-oje vietoje.

G. Bagdonas 15-as, E. Šiškevičius grįžo po traumos

Prancūzijoje penktadienį Gediminas Bagdonas pirmame daugiadienių lenktynių „Tour de Picardie“ etape finišavo su pagrindine grupe, 15-oje vietoje. Šiame etape komanda stengėsi padėti lietuviui kovoti dėl pergalės, bet pabaigoje pritrūko komandos draugų užnugario.

Po daugiau nei mėsenio pertraukos į lenktynes sugrįžęs Evaldas Šiškevičius finišavo 103-oje pozicijoje. Po to kai lietuviui treniruotės metu skilo dubens kaulas jis nelenktyniavo nuo kovo vidurio. Tarp E. Šiškevičiaus komandos draugų geriausiai pasirodė prancūzas Clement Saint Martin, kuris finišavo pagrindinėje grupėje, 46-oje vietoje.

Olandijoje penktame dviratininkų daugiadienių lenktynių „Royal Smilde Olympia's Tour“ etape Egidijus Juodvalkis finišavo šeštoje vietoje. Lietuvis finišavo su pagrindinė grupe, kuri 208,6 km trasą įveikė per 4 val 7 min ir 3 sek. Pirmas tris vietas iškovojo olandai, pirmas buvo Wimnas Stroetingas iš „Koga“ komandos, antrą ir trečią vietas iškovojo „de Rijke“ komandos atstovai Coenas Vermeltfoortas ir Yoeris Havikas.

Daugiadienių lenktynių „Rhône-Alpes Isère Tour“ antrame etape lietuviai liko toli nuo lyderių. Prancūzijoje penktadienį Paulius Šiškevičius nugalėtoju tapusiam prancūzui Jimmy Raibaudui pralošė 5 min ir 8 sek, o ir Žydrūnas Savickas 11 ir 39 sek.

Pirmąjį dviratininkų lenktynių Prancūzijoje etapą Gediminas Bagdonas baigė penkioliktas

Prancūzijoje startavusių dviratininkų lenktynių „Tour de Picardie“ pirmajame etape penkioliktas finišavo „AG2R La Mondiale“ ekipos narys Gediminas Bagdonas, o „Team La Pomme-Marseille“ komandai atstovaujantis Evaldas Šiškevičius tenkinosi 103-čiąja pozicija.

Pirmasis Lietuvos dviratininkas penktadienį finišavo kartu su pagrindine grupe bei pirmojo 191 km etapo nugalėtoju prancūzu Bryanu Coquard'u, o antrasis lyderiams finiše pralaimėjo 3 minutes bei 2 sekundes:

1. Bryan Coquard (Prancūzija) 4 val. 17 min. 27 sek.
2. Arnaud Demare (Prancūzija)
3. Ramon Sinkeldam (Olandija)
4. Gianni Meersman (Belgija)
5. Kenneth Van Bilsen (Belgija)
...
15.Gediminas Bagdonas tas pats laikas
...
103.Evaldas Šiškevičius atsiliko 3 min. 02 sek.
...
121.Pierre-Henri Lecuisinier (Prancūzija) 12:22

Egidijus Juodvalkis dviratininkų lenktynių Olandijoje penktajame etape finišavo šeštas

Olandijoje vykstančių daugiadienių „Royal Smilde Olympia's Tour“ dviratininkų lenktynių penktajame etape šeštas finišo liniją kirto „Team3M“ ekipai atstovaujantis Egidijus Juodvalkis.

208,6 km distanciją Lietuvos dviratininkas baigė kartu trečiąjį etapą iš eilės laimėjusiu olandu Wimu Stroetinga, aplenkusiu prizininkais tapusius tautiečius Coeną Vermeltfoortą bei Yoerį Haviką:

1. Wim Stroetinga (Olandija) 4 val. 07 min. 03 sek.
2. Coen Vermeltfoort (Olandija)
3. Yoeri Havik (Olandija)
4. Timothy Stevens (Belgija)
5. Daan Meijers (Olandija)
6. Egidijus Juodvalkis tas pats laikas
...
96.Steffen Christiansen (Danija) atsiliko 6 min. 56 sek.

Bendroje lenktynių įskaitoje po prologo ir penkių etapų E.Juodvalkis iš 41-os pozicijos pakilo į 38-ą, o lenktynių lyderiui olandui Berdenui De Vriesui pralaimi 1 minutę ir 38 sekundes:

1. Berden De Vries (Olandija) 14 val. 07 min. 21 sek.
2. Jesper Asselman (Olandija) atsilieka 23 sek.
3. Wim Stroetinga (Olandija) 31
4. Coen Vermeltfoort (Olandija) 38
5. Mike Teunissen (Olandija) 43
...
38.Egidijus Juodvalkis 1:38
...
96.Steffen Christiansen (Danija) 22:21

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją