Namibijos regbininkai varžovams metė rimtą iššūkį ir po dviejų Theunso Kotzes baudos smūgių laimėjo pirmąjį kėlinį 6:0. Gruzinams brangiai kainavo apmaudžios klaidos, kuomet kamuolys būdavo prie pat įskaitinio ploto. Vis dėlto nuo 68 minutės jiems galiausiai pavyko pralaužti varžovų gynybą ir po Mamukos Gorgodzės ir Lašos Malaguradzės žeminimų išsiveržė į priekį.

Nors Namibija vėliau sugebėjo atsakyti sėkminga ataka ir iškovoti pirmąjį tašką pasaulio pirmenybių istorijoje, Gruzija išsaugojo pergalingą rezultatą ir su 8 taškais pakilo į trečią vietą grupėje.

Gruzija šias pirmenybes jau baigė ir veikiausiai liks trečioje pozicijoje, garantuojančią vietą 2019 pasaulio čempionate. Gruzinus dar gali aplenkti Tongos rinktinė, bet jos laukia akistata su pasaulio čempione Naująja Zelandija.

Nors „All Blacks“ bus laikoma aiškiais favoritais, japonų pergalė prieš Pietų Afrikos Respubliką šiose pirmenybėse parodė, kad stebuklai kartais nutinka.

Visus 16 savo komandos taškų pelnęs T. Kotze tapo rezultatyviausiu visų laikų Namibijos regbininku (340 tšk.). Šiose pirmenybėse jis pelnė 31 tašką ir pagal šį rodiklį taip pat yra nepralenkiamas savo šalyje.

C grupės lentelė:

1. Naujoji Zelandija 14 tšk. (3)
2. Argentina 10 (3)
3. Gruzija 8 (4)
4. Tonga 6 (3)
5. Namibija 1 (3).

Po skaudaus antausio pirmajame mače su Japonija vis labiau įsibėgėja Pietų Afrikos Respublikos (PAR) komanda. Ji trečiadienį net 64:0 (14:0) nušlavė be taškų liekančią JAV komandą. Vien per antrąjį kėlinį PAR žaidėjai pelnė net 50 taškų be atsako.

Iš viso net 10 žeminimų šiose rungtynėse atlikę PAR žaidėjai su papildomu tašku užsitikrino pirmą vietą grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį.

Fantastiškas rungtynes sužaidė PAR narys Bryanas Habana. Jis šiose rungtynėse net tris kartus prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o iš viso pasaulio čempionatuose atliko jau 15 žeminimų ir pagal šį rodiklį pasivijo legendinį Naujosios Zelandijos regbininką Jonahą Lomu. Labai realu, kad dar šiose pirmenybėse B. Habana taps pasaulio rekordininku.

Grupės etapą baigusi PAR rinktinė dabar lauks paskutinių rungtynių A grupėje, kuomet paaiškės jos varžovė ketvirtfinalyje. Jame PAR žais su Australijos ir Velso mače pralaimėjusia komanda.

B grupės lentelė:

1. PAR 16 (4)
2. Škotija 10 (3)
3. Japonija 8 (3)
4. Samoa 4 (3)
5. JAV 0 (3).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją