„Ne vienerius metus kartu su Ernestu Doržinkevičiumi rengėme tik sambo turnyrus. Šiemet jis su savo kovotojais įsijungė ir į graplingo veiklą, tad nusprendėme, kad puikiausia proga padaryti šventę abiejų sporto šakų entuziastams. Vis tik, vasara, pajūris... Žiūrėsime, kas čia gausis“, - idėją komentavo iki šiol graplingo renginius tik sostinėje organizavęs sporto klubo „Arėjas“ vadovas Adrijus Kupstas.

Turnyro metu universalioje Palangos sporto arenoje bus paruošti penki tatamiai, iš kurių net keturi bus skirti graplingo imtynininkams, penktasis – sambo meistrams. Po turnyro graplingo visuomenė niekur nesiskirstys, o dalyvaus savaitės trukmės stovykloje.

„Savotiška būtinybė surengti stovyklą, sakyčiau, nemenkai prisidėjo prie idėjos graplingo geografiją išplėsti iki Palangos. Noriu pabrėžti, kad ta stovykla grynai žinių gavimui, o ne poilsiui.

Kalbant apie turnyrą, tai esu tikras, kad Palangos čempionatas taps tradiciniu. Sąmoningai pasirinkome birželį, kad jau būtų šilta, tačiau dar nebūtų žmonių antplūdžio kaip liepą ar rugpjūtį“, - pasakojo A. Kupstas.

Numatoma, kad vien graplingo kovotojų į turnyrą susirinks per du šimtus. Pastaruoju metu šis skaičius pasiekiamas daugelyje graplingo federacijos organizuojamų renginių.

„Situacija turėtų būti panaši, kaip Baltijos šalių žaidynėse Klaipėdoje. Nors sąrašų dar nėra, tačiau neabejojame, kad susirinks nemažai latvių. Be to, Lietuvos Vakarų regiono kovotojai taip pat turėtų masiškai dalyvauti.

Siekiame, kad kiekvienas Lietuvos regionas turėtų savo čempionatą. Iki šiol turėjome turnyrą Klaipėdoje, dabar prisijungia Palanga. Sveikintina, kaip ir prisijungus bet kuriam Lietuvos miestui“, - kalbėjo A. Kupstas.

2017 metais graplingo visuomenės dar laukia šeši dideli renginiai, įskaitant ir Kaune vyksiantį Europos čempionatą. Daugiau informacijos grappling.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją