Kauno komandą į pergalę vedė 8 įvarčius įmetęs Deividas Virbauskas, po 5 pridėjo Mindaugas Urbonas ir Paulius Šarkauskas, po 4 – Lukas sutkus ir Lukas Feoktistovas.

Utenos komandą bandė gelbėti 9 (4 iš 7 m) įmetęs Arūnas Urbonas, 6 pridėjo Andrius Katinas, 4 – Marius Deveikis.

Tai buvo 9-oji kauniečių pergalė iš 17-kos galimų (2 rungtynės sužaistos lygiosiomis, patirtos 6 nesėkmės). Granitiečių sąskaitoje – 20 taškų ir jie turnyro lentelėje žengia penkti.

Tiek pat taškų turi, tačiau dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio ketvirtoje pozicijoje įsitaisė Vilniaus „VHC Šviesa“ (10 pergalių, 7 pralaimėjimai).

Iki reguliariojo čempionato pabaigos liko vos vienas turas, po kurio paaiškės galutinis komandų išsidėstymas.

Jau rašėme, kad yra aiškus reguliariojo čempionato geriausiųjų trejetukas: pirmoje pozicijoje įsitaisė Klaipėdos „Dragūnas“ (16 pergalių, 1 pralaimėjimas), antroje vietoje – Alytaus „Almeida-Stronglasas“ (14 pergalių, 3 pralaimėjimai), trečioje – Varėnos „Ūla“ (11 pergalių, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai).

Paskutiniajame ture spręsis 3-6 vietų išsidėstymas.

Taip pat aišku, kad Pasvalio „Rankininkas/SM“ ekipa (4 pergalės, 12 pralaimėjimų) nebepakils iš aštuntosios pozicijos ir ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių susitiks su reguliariojo čempionato nugalėtoju Klaipėdos „Dragūnu“.

Jokių šansų pakilti iš turnyrinės lentelės dugno nebeturi Kauno „LSU-Lūšis“ (2 pergalės, 15 pralaimėjimų, 9 vieta) ir Utenos HC „Utena“ (1 pergalė, 1 lygiosios ir 15 pralaimėjimų, 10 vieta) ekipos. Taigi, kad ir kaip besusiklostytų paskutinės šių komandų rungtynės, jau aišku, kad jos kelialapių į ketvirtfinalį iškovoti niekaip nebegali.

Paaiškėjo visos Baltijos moterų rankinio lygos finalo ketverto dalyvės

Savaitgalį Gardine vyko Baltijos moterų rankinio lygos ketvirtasis turas, po kurio paaiškėjo, kad finalo ketverto turnyre žais profesionalios Minsko „BNTU-BelAZ“, Gomelio HC „Gomel“, Gardino HC „Gorodničanka“ komandos ir Kauno „ACME-Žalgiris“.

Deja, šis turas nebuvo sėkmingas Lietuvos ekipoms, kurios iš šešių susitikimų laimėjo vos vieną.

Vienintelę pergalę paskutinę varžybų dieną iškovojo „ACME-Žalgiris“, dvikovoje dėl trečiosios vietos 31:29 (18:14) įveikęs Gardino „Gorodničanką“. Ši pergalė kaunietėms reguliarajame sezone užtikrino trečią vietą ir tik dėl blogesnių tarpusavio rodiklių kol kas antrą poziciją užima HC „Gomel“ klubas.

Kituose susitikimuose Lietuvos čempionės „ACME-Žalgirio“ rankininkės 31:37 (15:18) nusileido HC „Gomel“ klubui bei 34:45 (16:20) pralaimėjo Minsko „BNTU-BelAZ“ komandai.

Į finalo ketverto turnyrą nepatekusi Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda ilgai priešinosi Baltarusijos čempionėms Minsko „BNTU-BelAZ“ ekipai, bet galiausiai 30:35 (18:19) turėjo lyderių pranašumą, vėliau 40:43 (18:25) nusileido „Gorodničanka“ septyniukei bei 33:39 (16:18) – HC „Gomel“ klubui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją