„Dabar klasikų rinktinė treniruočių stovykloje Švedijoje. Šalia Stokcholmo esančioje bazėje dirbame jau porą savaičių. Gimtadienį atšvęsiu prakaituodamas ant imtynių kilimo. Jau rytinė treniruotė baigėsi, dabar desertui laukia vakarinės pratybos“, – sakė jis.

– Pastaruoju metu dažnai vykdavote stovyklauti į Lenkiją, Vengriją ar Ukrainą. Ar patenkinti sąlygomis Švedijoje.

– Švedai sudarė idealias sąlygas – puiki sporto bazė, stadionas ir salė su aštuoniais imtynių kilimais. Maitina net penkis kartus – tik spėk suktis, treniruokis, švęsk gimtadienius ir džiaukis.

– Ar yra su kuo treniruotis?

– Į Švediją atvyko 12 rinktinių. Nėra nuobodu.

– Kas laimės pasaulio čempionatą?

– Jei kalbame apie svorio kategoriją iki 80 kilogramų, tai gal ir Lietuvos pilietis.

– Ne, klausiu apie šiandien startuojantį pasaulio futbolo čempionatą?

– Favoritų yra nemažai: Brazilija, Argentina, Ispanija ir dar keletas pajėgių rinktinių. Bet aš visuomet sirgau ir sirgsiu už anglus. Nuo vaikystės taip susiklostė, kad palaikydavau anglus, negaliu šiaip paimt ir išduoti juos.

– Pasaulio futbolo čempionato transliacijos vyks vėlai vakare ir naktimis. Žiūrėsite ir pažeidinėsite sportinį režimą?

– Kai atvykome į bazę, supratome, kad patekome į spąstus – kambariuose nėra televizorių. Teks naudotis kitomis šiuolaikinėmis priemonėmis. Treneris Vartanovas nelabai norėtų, kad poilsį išmainytumėme į pramogą, todėl pažadėjo transliacijų video įrašų peržiūrą. Galų gale, čempionatas dar ilgai tęsis, o mes po savaitės būsime namuose, tuomet ir atsigriebsime.