A. Domeika sieks dar vieno įvarčio

Buvusių čempionatų istorijos jau ne kartą parodė, jog šansų pasipuošti aukso medaliu vyrų grupėje turi daugelis sportininkų. Praėjusiais metais čempionu vyrų grupėje kiek netikėtai tapo mažeikiškis Arnoldas Domeika. Pirmą kartą Lietuvos pirmenybėse triumfavęs sportininkas, iškovojęs pergalingą tašką po sporto salę lakstė lyg futbolininkas, įmušęs svarbiausią karjeros įvartį.

Su ne ką mažesne energija A. Domeika žada startuoti ir šiais metais, tačiau pripažįsta, jog apginti čempiono titulą jam bus iššūkis. „Iki šiol kartais prisimenu tą jausmą, kurį patyriau pernai po finalo. Tačiau Vilniuje viskas prasidės nuo nulio. Reikės būti pasiruošus tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – teigė A. Domeika.

„Iškovoti čempiono titulą yra lengviau negu jį apginti. Bus be galo sunku, nes yra kone 16 panašaus lygio priešininkų, kurie bet kada gali nustebinti. Tačiau stengsiuosi, noriu tik laimėti“, – pridūrė jis.

Lietuvos čempionatas A. Domeikai yra vienas laukiamiausių metų renginių. Sportininkas džiaugiasi, jog pirmenybės sugrįžo į sostinę. „Be pasaulio ir Europos čempionatų, šios pirmenybės stalo tenisininkams yra vienos geriausių. Manau, ir vilniečiai jau pasiilgo stalo teniso ir ateis mūsų pažiūrėti“, – vylėsi čempionas.

E. Stuckytei motyvacijos netrūksta

Moterų grupėje čempionės titulas nebus apgintas. Praėjusių metų aukso medalio laimėtoja Ieva Venslavičiūtė yra išvykusi studijuoti į Australiją ir pirmenybėse nestartuoja. Čempionate taip pat nedalyvauja pajėgiausia Lietuvos stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė. Viena favoričių kovoje dėl pirmos vietos laikoma titulą susigrąžinti siekianti praėjusių metų finalininkė Eglė Stuckytė.

E. Stuckytės teigimu, I. Venslavičiūtės išvykimas nereiškia, jog nebeliko konkurenčių, priešingai – jau du sykius finale apmaudžiai pralaimėjusi stalo tenisininkė stengsis įvertinti kiekvieną varžovę. „Motyvacijos Lietuvos pirmenybėms niekuomet netrūksta. Šiais metais jos yra dar daugiau“, – sakė E. Stuckytė. „Varžovių ir be Ievos netrūks. Geriausią fizinę formą rodo Aistė Macaitė, pajėgios pasipriešinti yra ir Ingrida Priedžiūtė, Vitalija Venckutė, Auksė Gecevičiūtė. Jaunimas taip pat gali sublizgėti“, – pasakojo ji.

Praėjęs sezonas Lietuvos čempionei E. Stuckytei nebuvo sėkmingas – sportininkę kankino traumos, teko gultis ir ant operacinio stalo. Lietuvos čempionė prieš pat pirmenybes sugrįžo iš Vokietijos, kur atstovauja „TTSV Saarlouis-Fraulautern“ moterų stalo teniso klubui. „Nemaniau, jog reabilitacija tiek užtruks. Šį sezoną vis dar jaučiau skausmus, tačiau dabar jaučiuosi gerai. Savaitgalį klubinėse varžybose Vokietijoje sekėsi puikiai. Todėl tikiuosi ir čempionate parodyti neprastą žaidimą“, – pažymėjo stalo tenisininkė.

Tarp jaunosios kartos – ir ketvirtoji Europos raketė

Lietuvos čempionate pademonstruoti rezultatai turės didelės įtakos formuojant Lietuvos vyrų ir moterų rinktines pasaulio ir Europos pirmenybėms. Balandžio mėn. pabaigoje po tris pajėgiausius Lietuvos vyrus ir moteris vyks į asmeninį pasaulio čempionatą Kinijoje. Lietuviai startuos ir Europos komandiniame ir asmeniniame čempionate, kuris rugsėjo pabaigoje vyks Rusijoje.

„Pagrindiniai Lietuvos pirmenybių nugalėtojai užsitikrins vietas į pasaulio ir Europos čempionatus. Tad jų pasirodymas Vilniuje yra labai svarbus“, – pažymėjo Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentas Rimgaudas Balaiša.

R. Balaiša tikisi gerų startų ir iš jaunųjų Lietuvos stalo tenisininkų. Lietuvos stalo teniso padangėje auga ypatingas talentas – Medardas Stankevičius, kuris penkiolikmečių grupėje Europoje yra ketvirtas pagal reitingą. Anot LSTA prezidento, nustebinti gali ir jauniai Rimas Lesiv ir Benas Skirmantas. „Iš jaunimo tikimės, kad jie parodys nagučius ir pakovos su suaugusiais. Manau, kad šie trys jaunuoliai turėtų patekti bent į finalinę grupę. Iš jų galime laukti staigmenų“, – teigė. R. Balaiša.

Pastarųjų metų Lietuvos čempionai:

2014 m. Ieva Venslavičiūtė, Arnoldas Domeika

2013 m. Eglė Stuckytė, Tomas Mikutis

2012 m. Ieva Venslavičiūtė, Alfredas Udra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)