LKKF specialistų komisija buvo nominavusi po šešis kandidatus vyrų ir moterų kategorijose.

Specialistų balsai lėmė 60 proc. galutinių rinkimų rezultatų, o likusius 40 proc. sudarė kiokušin karatė gerbėjų balsavimas DELFI portale.

Šįkart mėgėjų ir žinovų nuomonės sutapo: I. Mikštaitė ir E. Gužauskas nugalėjo abiejose apklausose.

36-erių kaunietė šiemet ne tik iškovojo auksą pirmenybėse Sofijoje, kuriose grumtasi nesusiskirsčius į svorio kategorijas, bet ir triumfavo dar dviejuose Senojo žemyno čempionatuose (svorio kategorijoje iki 60 kg). Europos čempione I. Mikštaite tapo trečius metus iš eilės.

Ją treniruojantis Gediminas Varkala pripažintas geriausiu 2016 metų Lietuvos treneriu.

Antrą vietą geriausios kovotojos rinkimuose užėmė Gabija Gudeliauskaitė, trečią – Rita Pivoriūnaitė.

Vyrų kategorijoje laurai atiteko 21-erių E. Gužauskui, taip pat tapusiam žemyno čempionu Bulgarijoje. Tai buvo didžiausias Vladimiro Silvaško ir Luko Kubiliaus treniruojamo sportininko iš Naujosios Akmenės pasiekimas per ligšiolinę karjerą.

Balsavime E. Gužauskas aplenkė Europos čempionato auksą svorio kategorijoje iki 85 kg šiemet laimėjusį vilnietį Valdemarą Gudauską.

Rinkimų nugalėtojai iškilmingai apdovanoti per šeštadienį Vilniuje vykusį LKKF šventinį vakarą.

Praėjusiais metais geriausiais buvo išrinkti L. Kubilius ir Rūta Brazdžionytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją