Triskart olimpinių žaidynių prizininkė J. Jefimova 50 m distanciją krūtine Maskvoje įveikė per 29,88 sek. Kol kas tai geriausias rezultatas šį sezoną planetoje.

Palyginimui Stokholme šiuo metu besivaržanti R. Meilutytė sekmadienį 50 m krūtine įveikė per 32,45 sek. ir į finalą nepateko. Šio sezono geriausias jos rezultatas – 30,73 sek.

Dopingo skandalu anksčiau pagarsėjusi J. Jefimova įveikė kvalifikaciją į pasaulio čempionatą, kuris liepos 23-30 dienomis vyks Budapešte.

„Manęs šis rezultatas nenustebino. Tai geras rezultatas šiai dienai, – Rusijos žiniasklaidai kalbėjo J. Jefimova. – Svarbiausia, kad patekau į pasaulio čempionatą, taip kad, Budapešte, lauk manęs. Esu patenkinta savo rezultatu, tikiuosi, jis bus dar geresnis ir pasieksiu naują planetos rekordą.“

Šios rungties pasaulio rekordas priklauso R. Meilutytei. 2013 metų planetos pirmenybėse Barselonoje lietuvė 50 m krūtine nuplaukė per 29,48 sek. Geriausias rusės rezultatas pasiektas tose pačiose varžybose – 29,78 sek.

Susidomėjimas J. Jefimovos rezultatais Rusijoje – itin didelis. Plaukikė prieš metus pakeitė pasirengimą ir dabar dirba vadovaujama savo tėvo Andrejaus Jefimovo. Tarpsezoniu ji ruošėsi ne JAV, o Balyje ir Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)