Tikėjosi laimėti, bet jautė ir abejonių

Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje vykusiose geriausių metų sportininkų apdovanojimų iškilmėse S. Krupeckaitei buvo įteikta ne tik Stanislovo Kuzmos sukurta skulptūra, bet ir 50 tūkst. litų čekis. Antrą vietą rinkimuose užėmusiam krepšininkui Linui Kleizai, kuris nedalyvavo šventinėje ceremonijoje, atiteko 15 tūkst. litų, trečią poziciją iškovojusiam penkiakovininkui Justinui Kinderiui – 10 tūkst. litų piniginis prizas.

Geriausia 2010 metų komanda pripažintai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei skirtą taurę atsiėmė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

„Esu tikrai labai sujaudinta ir dėkinga už šį apdovanojimą. Tai yra didžiulis pripažinimas visos tautos vardu. Viduje dabar labai gera. Žinoma, vyliausi laimėti, bet buvo ir daug abejonių, kadangi 2010-ais lietuviai laimėjo ypač daug medalių. Galima sakyti, kad nugalėjau itin įtemptoje kovoje“, - kalbėjo S. Krupeckaitė.

Keturis pasaulio pirmenybių ir du Europos čempionato apdovanojimus pernai laimėjusi bei planetos 200 m sprinto rungties rekordą pagerinusi dviratininkė tapo vos antra po disko metiko Virgilijaus Aleknos, kuriai pavyko daugiau nei vieną kartą triumfuoti nuo 1994 metų rengiamuose geriausių sportininkų rinkimuose.

Net per didžiąsias metų šventes intensyviai besitreniravusi S. Krupeckaitė tik penktadienį leido sau pasiimti laisvą dieną ir pasidžiaugti savo pergale. Lietuvos dviračių treko žvaigždė sausio 17-ą išskris į Pekiną, kur sausio 21-23 dienomis vyks trečias pasaulio taurės varžybų etapas.

„Įterpti į savo grafiką laisvą dieną yra be galo sunku, kadangi treniruojamės dusyk per dieną. Bet tokiam vakarui laisvo laiko, žinoma, visada rasime“, - šyptelėjo vyro Dmitrijaus Leopoldo treniruojama dviratininkė.

Supranta pasikeitusį statusą

Pirmą kartą karjeroje į geriausiųjų sportininkų trejetą įsiveržęs 23-ejų J. Kinderis, 2010-ais iškovojęs bronzą pasaulio pirmenybėse, tvirtino negalėjęs nė pasvajoti apie tokius sėkmingus metus.

„Sezono pradžioje tikrai nesitikėjau, kad galiu užimti trečią vietą geriausių sportininkų rinkimuose. Tai – kažkas nepakartojamo. Daugiau tokių metų sau linkėčiau“, - teigė penkiakovininkas.

Atletas prisipažino, kad jausmas sulaukus šalies sporto mėgėjų įvertinimo – netgi malonesnis nei lipant ant tarptautinių varžybų nugalėtojų pakylos.

„Čia visi savi, visi – lietuviai. Varžybos dažniausiai vyksta svetur, o čia daug maloniau, šilčiau“, - sakė J. Kinderis.

Panevėžietis jau pradėjo pasirengimą naujam sezonui, kuris startuos vasario pabaigoje JAV įvyksiančiu pirmu pasaulio taurės etapu. J. Kinderis, kurį praėjusių metų pabaigoje iš didžiojo sporto pasitraukęs dukart olimpinių žaidynių prizininkas Andrejus Zadneprovskis įvardijo savo įpėdiniu, tvirtino suprantantis, kad nuo šiol jam teks kur kas didesnė atsakomybė.

„Pats nelabai to jaučiu, bet dažnai žmonės iš šalies prieina ir sako, kad dabar man reikės pakeisti senąją kartą, geriau startuoti. Bandysiu, o kaip išeis, žiūrėsime. Negaliu nieko prižadėti“, - kuklinosi penkiakovininkas.

Paklaustas, ar ryžtųsi pasekti neseniai atstovauti Rusijai apsisprendusios planetos vicečempionės Donatos Rimšaitės pėdomis ir išvykti svetur, J. Kinderis neabejojo, kad liks tėvynėje.

„Aš stengiuosi apie tokius dalykus negalvoti. Tikrai liksiu Lietuvoje“.

Geriausių metų sportininkų rinkimuose, kuriuos surengė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) su partneriais savo balsus atidavė iš viso per 14 tūkst. sporto gerbėjų.

Geriausi Lietuvos metų sportininkai

1994 m. Raimondas Mažuolis (plaukimas)
1995 m. Remigijus Lupeikis (dviračių sportas)
1996 m. Arvydas Sabonis (krepšinis)
1997 m. Raimonas Šiugždinis (buriavimas)
1998 m. Diana Žiliūtė (dviračių sportas)
1999 m. Edita Pučinskaitė (dviračių sportas)
2000 m. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)
2001 m. Rasa Polikevičiūtė (dviračių sportas)
2002 m. Raimondas Rumšas (dviračių sportas)
2003 m. Šarūnas Jasikevičius (krepšinis)
2004 m. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)
2005 m. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)
2006 m. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)
2007 m. Ramūnas Šiškauskas (krepšinis)
2008 m. Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė)
2009 m. Simona Krupeckaitė (dviračių sportas)
2010 m. Simona Krupeckaitė (dviračių sportas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)