Atvirose LLAF varžybose dalyvaus ne tik Lietuvos lengvaatlečiai - atvyks sportininkai ir iš kaimyninių Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos. Bet kurios valstybės sportininkas, įvykdęs normatyvą į pasaulio čempionatą, bus apdovanotas 500 eurų piniginiu prizu. Kitos aukštos varžybų nugalėtojų pasekmės taip pat bus įvertintos 200 eurų apdovanojimais.

Varžybų starto sąrašuose užregistruoti beveik 400 sportininkų. Tarp jų, žinoma, ir geriausi Lietuvos sportininkai.

60 metrų sprinte išvysime praėjusį savaitgalį Prancūzijoje geriausią sezono rezultatą(7,38 sek.) pasiekusią Liną Grinčikaitę, kuriai konkurenciją sudarys iš motinystės atostogų sugrįžusi Alekso Stanislovaičio auklėtinė Audra Čekanauskienė (Dagelytė).

Greičiausiam vaikinui, kauniečiui Ryčiui Sakalauskui, teks rungtis su kitais perspektyviais sprinteriais – Vilniaus čempionatą laimėjusiu Ugnium Savicku, „Cosma“ klubo “žaibu” Luku Gaudučiu bei kitais jaunais ir greitais bėgikais.

60 metrų moterų barjeriniame bėgime dalyvauti atvyks latvių daugiakovininkė Laura Ikauniece, kuri šį sezoną rungtyje pasiekė asmeninį rekordą (8,38 sek.) ir varžybose Latvijoje aplenkė mūsų olimpietę Sonatą Tamošaitytę.

Varžybose kova vyks ir vyrų šuolių į tolį rungtyje, kur susirungs kauniečio Romualdo Petruškevičiaus auklėtiniai: iš JAV sugrįžęs šio sezono rungties lyderis (7,79 m) daugiakovininkas Mantas Šilkauskas bei Lietuvos rekordininkas Povilas Mykolaitis.

Intrigos ir moterų trišuolio sektoriuje, kur revanšo iš Jolantos Verseckaitės už varžybas Kuldygoje sieks šiaulietė Dovilė Dzindzaletaitė. Geriausias sezono rezultatas kol kas priklauso vilnietei J. Verseckaitei (13,22 m).

Šuolių į aukštį rungtyje dalyvaus abu geriausi Lietuvos šuolininkai: kaunietis Raivydas Stanys ir Airinė Palšytė. Abiems tai bus pirmas sezono startas.

Iš Baltarusijos į varžybas Vilniuje atvyksta patyrusi aukšto lygio rutulio stūmikė Vera Jepimaška, kuri tikisi pasiekti rezultatą artimą jos asmeniniam (18,95 m) bei taip įvykdyti pasaulio čempionato normatyvą (17,80 m).

Tarp kitų svarbių lengvaatlečių varžybose pamatysime ir universiados prizininkę šiaulietę Eglę Balčiūnaitę, Klaipėdos rutulio stūmiką Šarūną Banevičių bei iš motinystės atostogų sugrįžusią kaunietę daugiakovininkę Viktoriją Valiukevičienę (Žemaitytę), šįkart dalyvaujančią tik rutulio stūmimo rungtyje.

Varžybų atidarymo metu vyks ir geriausių 2013 metų lengvaatlečių apdovanojimai, kur bus pagerbti rinkimų nugalėtojai Virgilijus Alekna, Zinaida Sendriūtė ir jaunoji kylanti 2013 metų žvaigždė Benediktas Mickus.

Vasario 1 d. (šeštadienį) Vilniuje 12 val. prasidės vienos svarbiausių šios žiemos lengvosios atletikos varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją