Kauno statybininkų rengimo centro aikštelėje vyko laisvojo stiliaus kovos. Dalyviai poromis rodė savo gimnastikos sugebėjimus, taip siekiant pelnyti teisėjų balsus bei žiūrovų plojimus. Laimėtojai ištrenkami pagal pratimų sudėtingumą bei atlikimo techniką.

Pirmą kartą subūrė gatvės gimnastus

Varžybų organizatoriai Tomas Žilinskas ir Deividas Smailys tikino, jog tokios oficialios varžybos Kaune rengiamos pirmą kartą, todėl gatvės gimnastika sulaukia vis daugiau jaunuolių susidomėjimo.

„Ši sporto šaka atkeliavo iš Amerikos ir Lietuvoje sparčiai populiarėja. Kol kas Lietuvoje nėra trenerių, kurie ruoštų sportininkus, todėl dauguma dalyvių yra savamoksliai, prisižiūrėję įvairių atlikimo technikų iš draugų bei interneto, todėl norėjosi juos suburti į vieną vietą“ – kalbėjo gatvės gimnastikos entuziastas.

Lengvojo stiliaus kovose varžėsi tik vyrai. Daugiausiai jaunuolių apie 20 m. Jauniausias dalyvis – dešimties metų berniukas, kuris sulaukė itin gausaus palaikymo, tačiau į antrą etapą nepateko.

Susirinkusieji tikina, jog norint pasiekti gerų rezultatų, šiuo sportu užsiimti reikia bent pora metų.

Pasibaigus mėgėjų kovoms, aikštelė buvo užleista vieniems garsiausiems gatvės gimnastams Lietuvoje „Project Mayhem“. Šios komandos pasirodymas itin svarbus tiems, kurie nori užsiimti šiuo sportu, nes pateikiama daug naujų idėjų, ką galima padaryti sportuojant lauko sąlygomis. Šie gimnastai savo pasirodymui atsivežė papildomų įrenginių, kad pasirodymas taptų dar įspūdingesnis.

Apjungė kelias sporto šakas

„Būk sveikas“ renginio tikslas yra propaguoti sveiką gyvenseną bei parodyti, kad lauke yra puikios galimybės sportuoti ir gražinti kūno linijas. Renginys apjungė ir rankų lenkimo varžybas, kuriose jėgas išbandė ir dailiosios lyties atstovės. Vyrukai turėjo galimybę pademonstruoti savo jėgą ne tik lenkiant rankas, bet taip pat ir jėgos dvikovėje, kur teko su 32 kg svoriu rungtyniauti, kas padarys daugiau prisitraukimų.

Planuojama įrengti specialią aikštelę

Renginys sulaukė ne tik dalyvių iš Kauno. Dalyviai atkeliavo ir iš Vilniaus, Vilkaviškio ir kitų miestų. Kitais metais taip pat planuojamas tokio pobūdžio renginys, tačiau tikimasi, kad jis bus rengiamas kitoje vietoje.

Jau yra patvirtintas projektas, kuriuo numatoma įrengti specialią aikštelę, skirtą gatvės gimnastikai.

Tokia aikštelė turėtų atsirasti Kauno santakoje šią arba kitą vasarą, taip siekiant dar labiau populiarinti sportą gryname ore.