Ketvirtadienį lankydamasis DELFI konferencijoje G. Titenis tikino, kad svajoja dar apie dvi olimpiadas – 2016 m. Rio de Žaneire ir 2020 m. Tokijuje (pastarojoje jam bus jau 31-eri metai).

Sportininkas pareiškė, kad pagerėjusius jo rezultatus galėjo šiek tiek lemti ir pakeista mityba.

„Dietologė sureguliavo angliavandenius ir baltymus – kaip, kada ir kokį kiekį maisto valgyti. Produktus stengiuosi pirkti kuo aukštesnės kokybės, pavyzdžiui, jautieną, veršieną, taip pat nemažai žuvies produktų. Anksčiau manėme, kad reikia kuo daugiau angliavandenių, nes jie suteikia energijos, dabar jų kiekį mažinome, kad nebūtų perkrauta – atsirado lengvumas, ir energijos pakanka“, – pasakojo jis.

Tiesa, G. Titenis prisipažino, kad ne visada atsilaiko prieš greitą maistą, nes jis – pernelyg skanus, o štai saldumynus vartoja labai retai.

Skaitytojus domino ir tai, apie ką jis galvoja baseine, kai skuba link finišo.

„Mintys visokios: galvoji apie grybšnį, skaičiuoji juos, žiūri į varžovus, kuriuos kažkiek matai. Stengiesi pabaigti distanciją, nes pabaigoje visada sunku“, – tvirtino G. Titenis.

Tuo metu prieš savo startus jis koncentruojasi klausydamasis muzikos.

„Prieš varžybas knygos nepaskaitysi, tad tenka koncentruotis su muzika. Muziką mėgstu visokią, prieš startą klausausi lietuviškos – pavyzdžiui, „G&G Sindikato“, – nurodė jis.

G. Titenis vardijo priežastis, kodėl jam patinka individualus sportas.

„Tai darbas, kurį norisi daryti: tiek bendravimas su treneriu, tiek beprotiškai didelis jaudulys prieš startą. Tas jaudulys malonus – metus dirbi dėl vieno starto, o kai stovi prie baseino bokštelio, apima geras jausmas. Tas ir motyvuoja, visus metus dirbi dėl šio jausmo. Būna puiku, kai esi pasiruošęs“, – prieš varžybas užplūstančias emocijas mėgino perteikti mūsiškis.

Išvaizdus plaukikas atskleidė ir savo asmeninio gyvenimo planus – jis su sužadėtine Arminta jau netrukus sumainys aukso žiedus.

„Greitai planuojame, tik nežinome, ar kelsime vestuves, ar švęsime ramiai šeimos būryje. Tikslios datos dar nenusprendėme“, – teigė jis.

„Anykščiai mažas miestas, visi visus iš matymo pažįsta. Bet parduotuvėje nemokamai apsipirkti neduoda“, – į šmaikštų kito DELFI skaitytojo klausimą atsakė G. Titenis.

Europos vicečempionas pakalbėjo ir apie savo tatuiruotes, kurių greitu laiku turėtų dar padaugėti.

„Reikšmės nėra, kiekviena tatuiruotė padaroma po sėkmingo ar mažiau sėkmingo starto ir paskui primena tuos metus. Iš viso turiu penkias tatuiruotes, po Berlyno pasidaryti naujos dar nespėjau“, – atviravo jis.

Giedrius patarė ir išsiruošusiems prie vandens telkinių, nes Lietuva šiuo metu yra ES lyderė pagal skenduolių skaičių.

„Nepervertinkite savo jėgų ir nesimaudykite išgėrę“, – sakė jis.

Pats plaukikas retai randa progą nuvykti prie jūros.

„Seniai Palangoje buvau, jau kokie 5-eri metai nemačiu Baltijos jūros. Tokiu laiku jau šalta, o vasarą man būna pats darbymetis“, – paaiškino medalininkas.

Įdomu, kad G. Titenis neturi ir pravardės, nes ją jam atstoja pavardė.

O štai apie dopingo vartotojus lietuvis atsiliepė labai kritiškai.

„Tai negražus žaidimas. Kai kuriems rezultatų troškimas yra per didelis, bet kokia kaina nori jų pasiekti ir neatlaiko įtampos. Nejaučiu jiems pagarbos, manau, visi sportininkai, kurie žaidžia pagal taisykles, galvoja taip pat“, – į klausimą apie įkliuvusią rusę Juliją Jefimovą atsakė jis.

Ant svarbiausių plaukimo olimpiniame (50 m) baseine pirmenybių nugalėtojų pakylos G. Titenis sugrįžo po penkerių metų pertraukos – iki šiol jam tik 2009-aisiais buvo pavykę pelnyti bronzą pasaulio suaugusiųjų čempionate.

Prieš penkerius metus G. Titeniui pasaulio plaukimo čempionate Romoje užkabino pirmą medalį – 200 m nuotolio krūtine rungtyje. Per tą laiką plaukikas sulaužė krūvą Lietuvos rekordų, tačiau aukščiausio rango varžybose nuo medalių atsilikdavo keliomis sekundėmis. Tačiau už visus šiuos metus jis su kaupu atsigriebė Vokietijos sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)