Spalio viduryje lietuviai turėjo 482 taškus ir kartu su Estija FIFA klasifikacijoje dalijosi 71-72-ąja vietomis.

Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos futbolininkai reitinge buvo 50-i, o šiemet nuolat smuko žemyn.

Lietuvių varžovai 2002 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyre išsaugojo ankstesnes klasifikacijos vietas ar net pagerino savo padėtį. Europos vicečempionai italai iš penktosios vietos per mėnesį pasivijo ketvirtojoje vietoje esančią Čekiją, tryliktojoje pozicijoje liko rumunai, o vengrai iš 48-osios vietos pakilo į 47-ąją. Tik Gruzijos rinktinė iš 64-osios pozicijos per mėnesį smuktelėjo į 66-ąją.

FIFA reitinge Latvijos rinktinė, lapkričio viduryje buvusi 94-a, pakilo į 92-ąją vietą (438 tšk.), o Estijos futbolininkai iš 72-osios pozicijos pakilo į 67-ąją (499 taškai).

FIFA klasifikacijoje toliau tvirtai pirmauja Brazilijos rinktinė (821 taškas). Antrojoje vietoje yra 1998 metų pasaulio bei 2000 metų Europos čempionai prancūzai (801 tšk.), treti - argentiniečiai (773 taškai). Vietos dešimtuke (buvo aštunta) neteko Vokietija (XI pozicija).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją