Čia juos pasveikino Prezidentas Valdas Adamkus, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbonavičius ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, kuri, kartu su Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininku Juru Požela, išdalino Europos olimpinių komitetų (EOC) ir LTOK įsteigtus prizus.

„Ačiū, kad puikiai pasirodėte ir daug pasiekėte. Tai buvo puiki repeticija prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes“, – susirinkusiems sportininkams dėkojo LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Europos žaidynių rezultatais džiaugėsi ir Prezidentas V. Adamkus.

„Sveikinu dalyvavusius sportininkus, sveikinu laimėtojus ir mūsų organizacinę šeimą, kuri pajėgė tinkamai organizuoti ir reprezentuoti Lietuvą šiose žaidynėse. Linkiu ir toliau tobulėti, ypatingai jaunajai kartai“, - linkėjo Prezidentas.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius E. Urbanavičius pabrėžė, kad Baku vykusios žaidynės buvo puikiai organizuotos ir dėl to reikėtų padėkoti Azerbaidžano vadovams.

„Nuoširdus ačiū sportininkams, treneriams ir Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui. Visi turėjo puikias sąlygas rengtis bei rungtyniauti ir parvežė medalius“, – dėkojo E. Urbanavičius.

Europos olimpiniai komitetai nacionaliniams olimpiniams komitetams skyrė premijas už sportininkų pasiekimus žaidynėse. LTOK Vykdomojo komiteto sprendimu visa LTOK paskirta suma (18 300 eurų) atiteko 1-8 vietas iškovojusiems sportininkams tokiomis dalimis, kaip numatė EOC.

LTOK iš savo biudžeto įsteigė piniginius prizus treneriams ir medikams, taip pat apdovanojo žaidynių čempioną ir vicečempioną Andrių Šidlauską. Europos žaidynių baseine varžėsi jaunimas, todėl plaukikams EOC premijų neskyrė.

Žaidynių čempionui kanojininkui Henrikui Žustautui buvo įteiktas 4000 eurų piniginis prizas, bronzos medalius parvežusiems badmintonininkui Kęstučiui Navickui, sambo imtynininkui Radvilui Matukui, sambo imtynininkei Rūtai Aksionovai bei paplūdimio tinklininkėms Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei – po 1500 eurų. Sportininkams, užėmusiems 5-as, 6-as, 7-as ir 8-as vietas atiteko po 800, 600, 400 ir 200 eurų.

LTOK 1-8 vietas užėmusių sportininkų treneriams skyrė nuo 200 iki 1000 eurų, žaidynėse dirbusiems medikams – po 500 eurų, iš Baku aukso ir sidabro medalius parvežusiam A. Šidlauskui – 2000 eurų.

Renginyje buvo pristatytas gausiai fotografijomis iliustruotas žaidynėms skirtas leidinys „Baku karštis“.

Birželio mėnesį vykusiose Europos žaidynėse 20-yje sporto šakų varžėsi daugiau kaip 6 tūkstančiai sportininkų iš 50-ies šalių. Septynis medalius laimėję lietuviai galutinėje šalių rikiuotėje užėmė 24-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)