Europos universitetų sporto žaidynių prizininkėmis tapo Džiuljetos Liepinaitienės auklėtinės Ieva Venslavičiūtė, Auksė Gecevičiūtė, Ingrida Preidžiūtė bei Monika Tamulionytė.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto atstovas Andrius Preidžius nukeliavo iki aštuntfinalio, kuriame rezultatu 1:3 turėjo pripažinti Lenko Pavelo Kozielos pranašumą. Tik aštuntfinalio barjeras sustabdė ir Ievą Venslavičiūtę, kuri rezultatu 0:3 nusileido Zagrebo universiteto (Kroatija) atstovei Matejai Magličič.

Tuo tarpu Lietuvos sporto universiteto komanda pergalingai pradėjo kovą dėl 9-16 vietų salės futbolo turnyre. Atkakliose rungtynėse rezultatu 4:3 įveikta Orebro universiteto iš Švedijos komanda.

Nekokios nuotaikos vakar tvyrojo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) rankinio komandos stovykloje. LEU atstovų žygis medalių link nutrūko jau ketvirtfinalyje, kuriame rezultatu 29:33 nusileista Mino universiteto (Portugalija) rankininkams.

Nelabai kuo turėjo džiaugtis ir mūsų šalies tenisininkai. Kauno technologijos universiteto merginų komanda rezultatu 1:2 nusileido Marmaros universiteto (Turkija) tenisininkėms ir patyrė antrąjį pralaimėjimą turnyre. Du pralaimėjimus savo sąskaitoje turi ir Vilniaus universiteto tenisininkai sekmadienį taip pat rezultatu 1:2 nusileidę Kozminskio universiteto (Lenkija) atstovams.

Roterdame liepos 24 – rugpjūčio 8 d. vyksta antrosios Europos universitetų sporto žaidynės, kuriose dalyvauja 16 vaikinų ir merginių komandų iš 8 Lietuvos universitetų. 

Antroji Europos universiada sutraukė apie tris tūkstančius studentų iš 150 Europos universitetų. Studentai atletai iš 45 šalių rungiasi dešimtyje sporto šakų, devyniose iš jų varžosi 120 Lietuvos atstovų.

Lietuvai atstovaujantys LSU, KTU, VDU, MRU, VU, LEU, VGTU ir KU studentai dalyvauja krepšinio, lauko ir salės futbolo, tinklinio, stalo ir lauko teniso, irklavimo, badmintono bei rankinio varžybose.

2012 m. Kordoboje, Ispanijoje, surengta pirmoji Europos universiada Lietuvos atstovams buvo sėkminga. Trys lietuvių komandos iš jos parsivežė medalius: Vytauto Didžiojo universiteto vaikinai laimėjo krepšinio auksą, o Lietuvos kūno kultūros akademijos merginos – rankinio sidabrą ir krepšinio bronzą. Pirmojoje universiadoje dalyvavo 32 šalių atstovai, varžėsi 250 komandų iš 147 universitetų. Dalyvių skaičius siekė 3 tūkstančių. Į ją buvo nuvykę 15 komandų iš 7 Lietuvos universitetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)